30.3 C
București
luni, iulie 22, 2024

IT & E-commerce – Orange România obţine în instanţă anularea amenzii de 13,5 mil.euro acordată de Consiliul Concurenţei în 2019. Compania a fost reprezentată de avocaţii de la Clifford Chance Badea şi Stoica&Asociaţii – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Societăţile de avocaţi Clifford Chance Badea şi Stoica&Asociaţii au obţinut în instanţă anularea unei amenzi de 13,5 milioane euro aplicată în 2019 de Consiliul Concurenţei companiei Orange România, în urma unei investigaţii care viza un presupus abuz de poziţie dominantă. Decizia Consiliului Concurenţei de a amenda compania Orange România a fost anunţată în ianuarie 2019,

Societăţile de avocaţi Clifford Chance Badea şi Stoica&Asociaţii au obţinut în instanţă anularea unei amenzi de 13,5 milioane euro aplicată în 2019 de Consiliul Concurenţei companiei Orange România, în urma unei investigaţii care viza un presupus abuz de poziţie dominantă.

Decizia Consiliului Concurenţei de a amenda compania Orange România a fost anunţată în ianuarie 2019, după o investigaţie ce durase trei ani, şi a vizat o presupusă limitare a accesului unui agregator de servicii cu valoare adăugată la numerele scurte din reţeaua proprie de telefonie a operatorului de telecomunicaţii.

După patru ani de litigiu, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat hotărârea pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, de anulare integrală a sancţiunii impuse de autoritatea de concurenţă din România, după ce, în 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie acordase şi suspendarea executării silite a deciziei autorităţii de concurenţă.

„Soluţia pronunţată în acest dosar este un act de dreptate, ca urmare a calităţii serviciilor avocaţiale prestate, a competenţei şi a experienţei coordonatorilor echipei juridice a Orange România, şi a înţelegerii complexităţii problemelor de fapt şi de drept ridicate în acest proces de către completele de judecată. În mod special, trebuie să fie menţionată redactarea impecabilă a hotărârii pronunţate în prima instanţă de Curtea de Apel Bucureşti. Soluţia prin care a fost rezolvat acest proces are o valoare de principiu. S-a statuat în mod judicios, printre altele, că sancţiunile contractuale aplicate în mod legitim unui partener contractual neloial nu pot reprezenta element constitutiv al contravenţiei de abuz de poziţie dominantă. Această soluţie este întemeiată şi pe hotărâri pronunţate într-un litigiu anterior, gestionat de aceeaşi echipă din cadrul STOICA & Asociaţii”, spune Valeriu Stoica, Founding Partner, STOICA & Asociaţii.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!