Operatorul de telecomunicaţii Digi (simbol bursier DIGI) a anunţat luni seară la Bursa de la Bucureşti că filiala RCS&RDS a încheiat pe 21 aprilie 2023 mai multe contracte de credit în valoare totală de 500 mil. euro, printre care un împrumut la termen, unul de tipul linie de împrumut şi mai multe facilităţi suplimentare, pentru refinanţarea datoriilor, investiţii şi altele.
“Societatea doreşte să informeze investitorii şi piaţă că, în data de 21 aprilie 2023, RCS & RDS S.A. (filiala din România a Societăţii – “RCS & RDS”), în calitate de împrumutat, Societatea şi Digi Spain în calitate de garanţi iniţiali şi ING Bank N.V., BRD-Groupe Societe Generale S.A., Citibank Europe plc, Dublin – Sucursala din România, Raiffeisen Bank S.A. şi UniCredit S.A., în calitate de aranjori mandataţi principali, alte instituţii financiare listate în calitate de creditori originali au încheiat un contract de facilitate senior (“SFA”) constând în: (i) un împrumut la termen în valoare totală agregată de 150.000.000 euro, pentru o perioadă care nu depăşeşte 31 ianuarie 2028; (îi) un împrumut revolving în valoare totală agregată de 100.000.000 euro, pentru o perioadă de 3 ani de la semnarea SFA şi (iii) una sau mai multe facilitaţi suplimentare în sumă agregată totală nu mai mare de 250.000.000 euro care pot fi stabilite şi puse la dispoziţie în conformitate cu clauzele şi în limitele SFA. Sumele împrumutate pot fi folosite de filiala din Romania a Societăţii pentru refinantarea datoriilor, pentru cheltuieli de capital, investiţii, în scopuri corporative generale şi pentru capital de lucru”, se arată în raportul BVB.
Digi Communications are 3,58 miliarde de lei capitalizare iar în 2023 acţiunile sale, care se tranzacţionează acum la 35,8 lei, au plus 13,65%. Spre comparaţie indicele principal BET a urcat cu 6,7%. La finalul lui 2022 Digi avea datorii de 1,3 mld. euro, faţă de 1,4 mld. euro cu un an în urmă.
În anul în care a ieşit din Ungaria, Digi a raportat venituri de 1,5 mld. euro şi un profit net de 85,3 mil. euro. Cu tot cu vânzarea operaţiunilor din Ungaria, profitul a fost de 400 mil. euro.
Digi raportează şi rezultatul care integrează vânzarea operaţiunilor din Ungaria, respectiv un profit 404 mil. euro. Cu o parte din banii de pe urma exit-ului din Ungaria, Digi şi-a plătit din datorii astfel că la final de 2022 gradul de îndatorare net (raport dintre datorie şi EBITDA) era de 2,3 ori faţă de 3,2 ori în 2021.
Grupul a înregistrat o creştere RGU (revenue generating unit –n.red) de la 20,5 milioane (din care RGU din activităţi continue au fost 18,0 milioane) în anul încheiat la 31 Decembrie 2021 la 20,8 milioane în anul încheiat la 31 Decembrie 2022 (o creştere totala de 1,6% şi o creştere de 15,4% pentru activităţi continue), principalii vectori fiind creşterea RGU pentru serviciile de internet fix şi telefonie mobila din România, cât şi creşterea RGU pentru serviciile de telefonie mobila din Spania.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).