21.7 C
București
luni, iulie 22, 2024

IT & E-commerce – Samsung va reduce producția de semiconductori pentru a face față încetinirii economice – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a anunţat vineri că îşi va reduce „semnificativ” producţia de cipuri, urmând exemplul rivalilor mai mici, pentru a face faţă încetinirii dramatice a cererii mondiale pentru semiconductori care a dus la prăbuşirea preţurilor...

Această decizie neobişnuită vizând reducerea producţiei, anunţată de cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie, vine în aceeaşi zi în care Samsung a raportat o prăbuşire de 96% a profitului operaţional în primul trimestru...

În primele trei luni ale acestui an, profitul operaţional al Samsung a coborât până la 600 miliarde woni (455 milioane de dolari), de la 14.120 de miliarde de woni în perioada similară a anului trecut.

Decizie neobișnuită luată de Samsung

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a anunţat vineri că îşi va reduce „semnificativ” producţia de cipuri, urmând exemplul rivalilor mai mici, pentru a face faţă încetinirii dramatice a cererii mondiale pentru semiconductori care a dus la prăbuşirea preţurilor, informează Reuters.

Această decizie neobişnuită vizând reducerea producţiei, anunţată de cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie, vine în aceeaşi zi în care Samsung a raportat o prăbuşire de 96% a profitului operaţional în primul trimestru. În primele trei luni ale acestui an, profitul operaţional al Samsung a coborât până la 600 miliarde woni (455 milioane de dolari), de la 14.120 de miliarde de woni în perioada similară a anului trecut. Este cel mai scăzut profit trimestrial raportat de Samsung în ultimii 14 ani.

Samsung a precizat că cererea pentru cipuri de memorie a scăzut dramatic în contextul unei economii mondiale care încetineşte iar clienţii îşi reduc achiziţiile de cipuri de memorie fiind concentraţi pe diminuarea stocurilor. „Ne reducem producţia de cipuri de memorie cu un nivel semnificativ, în special pentru produsele pentru care oferta este asigurată”, a informat grupul sud-coreean.

Samsung nu a dezvăluit cât de mare va fi reducerea de producţiei pe care o vizează dar anunţul a trimis un semnal puternic pe piaţă având în vedere că este vorba de o companie care anterior anunţa că va face doar mici pauze pentru modernizarea liniilor de producţie dar nu o oprire completă.

Acțiunile Samsung au urcat după anunț

Imediat după acest anunţ, cotaţia acţiunilor Samsung a crescut cu 4,5%, cel mai mare avans înregistrat pe parcursul unei singure zi după luna septembrie 2022, în tip ce acţiunile rivalului SK Hynix Inc. au crescut cu 5,6%.

„Faptul că cel mai mare producător mondial se alătură reducerilor de producţie a fost suficient pentru a creşte cotaţia acţiunilor…SK Hynix şi Micron au anunţat deja că îşi vor reduce producţia şi doar Samsung nu făcuse acest lucru. Anunţul de astăzi privind reducerea producţiei creează o perspectivă pozitivă pentru o revenire a cererii pentru cipurile de memorie în a doua jumătate a anului”, susţine John Park, analist la Daishin Securities.

Chiar dacă şi-a redus producţia pe termen scurt, Samsung a informat că va face în continuare investiţii pe termen lung în infrastructură şi cercetare necesare pentru a-şi păstra avansul tehnologic. Grupul sud-coreean nu a comunicat cum vor fi afectate planurile sale de investiţii pentru 2023, după ce anterior a vehiculat planuri de investiţii de capital similare cu cele 53.100 miliarde de woni investite în 2022.

Problema pentru producătorii de cipuri de memorie provine din faptul că în perioada pandemiei producătorii de computere şi smartphone-uri şi-au făcut stocuri de cipuri de memorie pe măsură ce cererea consumatorilor pentru dispozitive electronice a explodat. Însă, ulterior, vânzările s-au prăbuşit odată cu ridicarea restricţiilor şi au scăzut şi mai mult odată cu inflaţia accelerată, majorarea dobânzilor şi alte probleme cu care se confruntă economia mondială.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!