31.8 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

IT & E-commerce – UE spune că Meta a încălcat normele antiturst în beneficiul Facebook Marketplace – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

„Îngrijorarea noastră preliminară este că Meta leagă rețeaua socială dominantă Facebook de serviciile sale de anunțuri online numite Facebook Marketplace„, a declarat Margrethe Vestager, șefa Comisiei Europene pentru concurență.

Vestager a adăugat că autoritățile antitrust ale UE sunt, de asemenea, preocupate de faptul că Meta impune „condiții de tradiție neloiale” care îi permit să utilizeze datele serviciilor de anunțuri online la care aceste întreprinderi nu au acces...

În 2017, autoritățile germane de reglementare antitrust au considerat că practicile sale de colectare a datelor sunt abuzive și i-au ordonat să înceteze să mai urmărească utilizatorii în afara rețelei sale de socializare, un caz care este încă contestat în instanță...

Meta a încălcat normele antiturst în beneficiul Facebook Marketplace. Comisia Europeană a venit cu o opinie preliminară

Comisia Europeană a intensificat investigația asupra serviciului de anunțuri clasificate al Meta Platforms, trimițând acuzații antitrust privind asocierea platformei sale de piață cu rețeaua sa de socializare, într-o acțiune care ar putea duce la amendarea companiei sau la obligarea acesteia de a-și schimba modul în care își desfășoară activitatea.

„Îngrijorarea noastră preliminară este că Meta leagă rețeaua socială dominantă Facebook de serviciile sale de anunțuri online numite Facebook Marketplace„, a declarat Margrethe Vestager, șefa Comisiei Europene pentru concurență. „Acest lucru înseamnă că utilizatorii Facebook nu au de ales decât să aibă acces la Facebook Marketplace”.

Vestager a adăugat că autoritățile antitrust ale UE sunt, de asemenea, preocupate de faptul că Meta impune „condiții de tradiție neloiale” care îi permit să utilizeze datele serviciilor de anunțuri online la care aceste întreprinderi nu au acces.

Este pentru prima dată când Meta a fost acuzată de UE de abuz de poziție dominantă

În urmă cu cinci ani, compania a primit o amendă de 110 milioane de euro din partea UE pentru că nu a furnizat informații corecte în timpul examinării de către UE a fuziunilor în cazul preluării WhatsApp. În 2017, autoritățile germane de reglementare antitrust au considerat că practicile sale de colectare a datelor sunt abuzive și i-au ordonat să înceteze să mai urmărească utilizatorii în afara rețelei sale de socializare, un caz care este încă contestat în instanță.

Rivalii de la Meta s-au plâns că firma leagă în mod incorect serviciul său de anunțuri online Marketplace de rețeaua sa socială și că utilizează date publicitare nepublice pentru a optimiza Marketplace. Comisia a deschis o investigație în iunie 2021.

Gigantul american al rețelelor de socializare poate acum să se apere în scris și să solicite o audiere cu ușile închise cu autoritățile antitrust ale UE înainte ca Comisia să ia o decizie finală cu privire la acuzații.

Compania poate fi amendată cu până la 10 % din cifra de afaceri globală

Autoritățile de reglementare au, de asemenea, puterea de a ordona companiilor să facă schimbări pentru a rezolva problema concurenței, ceea ce ar putea face ca Meta să separe Marketplace de platforma sa de socializare sau să permită rivalilor să aibă acces la datele utilizate pentru serviciul de anunțuri online.

„Afirmațiile făcute de Comisia Europeană sunt lipsite de fundament. Vom continua să colaborăm cu autoritățile de reglementare pentru a demonstra că inovația produselor noastre este în favoarea consumatorilor și a concurenței”, a declarat Tim Lamb, șeful departamentului de concurență EMEA din cadrul Meta, scrie Politico.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!