7.4 C
București
luni, martie 24, 2025

IT & E-commerce – Vladimir Sterescu, CEO al CGS România: Spre deosebire de piaţa de outsourcing de software, industria de externalizare de procese de business din România e solidă pentru că s-a orientat spre activităţi complexe, nerepetitive şi poate creşte cu 30% în următorii cinci ani, la 500 mil. dolari – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Vladimir Sterescu, CEO al CGS România: Spre deosebire de piaţa de outsourcing de software, industria de externalizare de procese de business din România e solidă pentru că s-a orientat spre activităţi complexe, nerepetitive şi poate creşte cu 30% în următorii cinci ani, la 500 mil.

Vladimir Sterescu, CEO al Computer Generated Solutions: Am avut foarte multă muncă generată de perioada COVID, mai ales în 2021-2022, iar în 2023 aceasta s-a redus, dar am păstrat oamenii deoarece erau deja instruiţi şi am reuşit să atragem procese de business complexe, pe termen lung, generând o creştere exponenţială care se va vedea anul acesta.

♦ CGS, liderul pieţei locale de externalizare de procese de business (BPO), spune că a pierdut  business în 2023, odată cu scăderea cererii postpandemie, dar că a ales să păstreze oamenii şi să îi reconvertească spre alte procese de business, care vor genera creştere „exponenţială“ din acest an.

Vladimir Sterescu, CEO al Computer Generated Solutions: Am avut foarte multă muncă generată de perioada COVID, mai ales în 2021-2022, iar în 2023 aceasta s-a redus, dar am păstrat oamenii deoarece erau deja instruiţi şi am reuşit să atragem procese de business complexe, pe termen lung, generând o creştere exponenţială care se va vedea anul acesta.

CGS, liderul pieţei locale de externalizare de procese de business (BPO), spune că a pierdut  business în 2023, odată cu scăderea cererii postpandemie, dar că a ales să păstreze oamenii şi să îi reconvertească spre alte procese de business, care vor genera creştere „exponenţială“ din acest an.

Industria de externalizare de procese de business (BPO) din România se află într-o situaţie diferită faţă de cea de outsourcing de software – care se află acum în criză, respectiv are potenţial de a creşte cu 30% în următorii cinci ani, pentru că s-a reorientat spre procese complexe, care nu sunt repetitive, conform datelor companiei Computer Generated Solutions (CGS), liderul pieţei locale de profil.

„Piaţa de dezvoltare de software este o piaţă matură, care în general nu a livrat produse proprii, ci a făcut lohn de dezvoltare de software. Este o piaţă în care tot ce s-a obţinut a fost transferat în salarii, deoarece a avut un ritm de creştere accelerat o perioadă prea mare de timp, iar acum, când există o presiune mare pe costuri la nivel global, neavând propriul IP (intelectual property), experimentează pierderea de business, mai ales pe segmentul de juniori, care reprezenta o parte semnificativă. Piaţa de BPO, o altă piaţă matură, s-a orientat către munca complexă, nerepetitivă, de suport tehnic complex, activităţi financiare şi back-office, care au ajuns în ţara noastră pentru a rămâne aici. Munca repetitivă şi mai puţin complexă din BPO s-a mutat de câţiva ani în ţări low cost“, a declarat pentru ZF Vladimir Sterescu, CEO al companiei americane Computer Generated Solutions (CGS), liderul pieţei locale de profil, care activează pe piaţă din 2006 şi are câteva mii de angajaţi în şapte centre situate în mai multe oraşe din ţară.

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=914098993125481″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!