1.4 C
București
joi, noiembrie 30, 2023

IT & E-commerce – ZF Digital Summit 2023. Daniel Rusu, senior partner, Corporate Intelligence Agency: Inteligenţa artificială trebuie reglementată pentru că este „o sabie cu două tăişuri” – poate aduce avantaje, dar poate fi folosită şi pentru fraudă. Însă, dacă vrem să evoluăm trebuie să folosim AI – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Inteligenţa artificială (AI - artificial intelligence) poate fi un instrument care ajută la dezvoltarea şi evoluţia societăţii însă are nevoie de reglementare pentru a nu deveni periculoasă şi a nu produce mai multe pagube decât foloase, a spus Daniel Rusu...

Cam acesta este nivelul AI în prezent şi toată lumea este de acord că acest fenomen trebuie reglementat”, a spus Daniel Rusu în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 2023.

Daniel Rusu, senior partner, Corporate Intelligence Agency: Noi am început să testăm piaţa şi să folosim inteligenţa artificială în activităţile curente, precum în achiziţii de date din surse publice, pentru a reduce din volumul de date al analiştilor care pot fi mai creativi şi pot face alte sarcini.

„Nu cred că vom întâlni inteligenţa artificială care să genereze frauda, pentru că tehnologia nu va face de capul ei astfel de lucruri. Frauda va exista atâta timp cât există şi omul, iar digitalizarea şi inteligenţa artificială vor fi doar instrumente.”

Inteligenţa artificială (AI – artificial intelligence) poate fi un instrument care ajută la dezvoltarea şi evoluţia societăţii însă are nevoie de reglementare pentru a nu deveni periculoasă şi a nu produce mai multe pagube decât foloase, a spus Daniel Rusu, senior partner al Corporate Intelligence Agency, companie specializată în identificarea şi documentarea fraudelor în companii, care oferă şi servicii de securizare a infrastructurilor informatice.

„Inteligenţa artificială este o sabie cu două tăişuri. Săptămâna trecută, în Marea Britanie a avut loc primul summit pe siguranţă în ceea ce priveşte inteligenţa artificială şi a fost prezentat un document care, eu cred că va fi adoptat la nivel global. Iar în acest document am observat că după ce se vorbeşte despre aspectele pozitive ale AI şi cum ajută la îmbunătăţirea tuturor aspectelor vieţii, se vorbeşte foarte mult despre riscuri şi partea întunecată a inteligenţei artificiale şi cum, odată ajunsă în mâinile unor fraudatori sau răufăcători, ea poate să fie o sabie cu două tăişuri. Cam acesta este nivelul AI în prezent şi toată lumea este de acord că acest fenomen trebuie reglementat”, a spus Daniel Rusu în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 2023.

 Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!