2.4 C
București
vineri, decembrie 6, 2024

IT & E-commerce – ZF IT Generation. Marius Istrate, preşedintele grupului de business angels TechAngels:… – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

♦ Printre noile sale investiţii se numără compania Colossyan, fondată de un maghiar, şi start-up-ul local proptech Bright Spaces. Marius Istrate, actualul preşedinte al TechAngels – cel mai mare grup de business angels din România – cunoscut în principal pentru poziţiile deţinute în cadrul unicornului UiPath şi al companiei de origine franceză Pentalog (acum parte

Printre noile sale investiţii se numără compania Colossyan, fondată de un maghiar, şi start-up-ul local proptech Bright Spaces.

Marius Istrate, actualul preşedinte al TechAngels – cel mai mare grup de business angels din România – cunoscut în principal pentru poziţiile deţinute în cadrul unicornului UiPath şi al companiei de origine franceză Pentalog (acum parte din grupul argetinian Globant), a investit în perioada septembrie 2023 – februarie 2024 în cinci start-up-uri de tehnologie atât din România, cât şi din străinătate, portofoliul său de investiţii ajungând astfel la 16 proiecte din domeniul IT. Printre noile sale investiţii se numără compania Colossyan, fondată de un maghiar, şi start-up-ul local proptech Bright Spaces.

„Anul trecut am avut oportunitatea să întâlnesc start-up-uri foarte interesante. Sunt câteva pe care nu pot să le anunţ încă, dar pot să spun de exemplu, pentru că a devenit recent publică informaţia, că am participat la runda de seria A condusă de LakeStar a unei companii care se numeşte Colossyan, care are birouri în Londra, dar este fondată de un maghiar – îmi place extrem de mult fundatorul. Colossyan dezvoltă o teh­no­logie care permite transformarea tu­turor materialelor de training, de în­văţare din interiorul unei companii în ma­terial video livrat şi predat de un avatar AI. Atunci când ai materiale obligatorii de învăţare, de tipul «health and safety», care poate nu generează un entuziasm foarte mare din partea celor care trebuie să le parcurgă, le poţi face mai interesante, inte­ractive şi fără mult efort. Adică cu un singur click ai schimbat practic felul în care o persoană parcurge cursurile şi este eva­luată pe acele cunoştinţe. Au clienţi mari şi au crescut foarte frumos“, a spus în cadrul emi­siunii ZF IT Generation Marius Istrate, business angel şi pre­şedinte al grupului TechAngels.

Runda de serie A obţinută de start-up-ul Colossyan s-a ridicat la 22 milioane de dolari, anunţul fiind făcut la începutul lunii februarie.

Investiţia în Colossyan nu a fost însă singura făcută în străinătate, Istrate finanţând recent şi un start-up din Croaţia.

„Am mai făcut o investiţie într-un start-up din Croaţia, al cărui fondator este iarăşi excepţional şi, din punctul meu de vedere, este un proiect absolut necesar şi strategic – este o platformă care le permite companilor să-şi dea seama dacă sunt conforme în utilizarea inteligenţei artificiale. Legea a apărut acum de curând, dar cineva a gândit start-up-ul înainte să apară legea.“

Totodată, Istrate a investit în ultimele şase luni şi în trei start-up-uri de tehnologie de pe plan local, printre care se numără şi start-up-ul proptech Bright Spaces.

„Ei au ridicat recent o rundă de tip follow-on şi îl cunosc pe fondator şi am văzut cum a evoluat ideea lui despre business mai mult decât businessul în sine şi cum se gândeşte la evoluţia Bright Spaces şi mi-am dorit să mă implic. Există de asemenea un start-up în care am investit pe care nu pot să îl numesc încă, dar voi face când va fi momentul. Este vorba de o platformă de dezvoltare software şi, de asemenea, mai există încă un start-up pe care la fel nu pot să îl menţionez încă pentru că nu este finalizată investiţia, dar este o oportunitate care a trecut prin TechAngels şi a stârnit foarte mare interes“, a precizat el.

Printre investiţiile sale locale se numără şi start-up-urile Bunnyshell, Youni, SmartDreamers, OxidOS Automotive, FlowX.AI şi Parol.app.

Pentru anul acesta, Istrate şi-a setat un buget de 100.000 de euro pentru noi investiţii în start-up-uri tech.

„Mie îmi place să-mi pun mai degrabă limite aşa că am un plafon legat de investiţiile de anul acesta. Îmi doresc să existe însă atât de multe oportuniăţi încât să fiu nevoit să trec de plafonul respectiv pe care l-am setat la 100.000 de euro pentru acest an, adică nu este o sumă nici foarte mare, nici foarte mică”, a punctat el, menţionând că va urma şi o perioadă în care va trebui să aloce mai mult timp companiilor în care a investit deja.

„Va trebui să trec şi printr-o perioadă, eu personal ca investitor, şi cred că mulţi colegi fac asta, în care să diger ceea ce s-a întâmplat în ultima jumătate de an, să încep să lucrez un pic cu fondatorii acolo. Sunt câteva companii din portofoliul meu care se pregătesc pentru o rundă seed sau pentru seria A de-a lungul acestui an şi va trebui să fiu alături de ei să-i sprijin. Şi voi prioritiza companiile existente în portofoliu care fac un pas următor.”

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!