9.5 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

IT & E-commerce – ZF IT Generation Summit 2023. Ioana David, managing director Cleverage Ventures: Vedem tot mai multe start-up-uri pe zona healthtech şi vedem şi o susţinere a lor inclusiv din străinătate. Suntem contactaţi de investitori din vest care vor să finanţeze proiecte pe zona asta – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Sunt fonduri din afară care vor să deschidă discuţii cu noi şi se uită la companiile din portofoliul nostru, ceea ce iar, comparativ cu acum un an, vedem o schimbare de perspectivă“, a spus Ioana David.

Cleverage este singurul fond de investiţii de pe plan local dedicat zonei de healthtech, iar până acum a investit în total în 12 start-up-uri, printre care se numără SanoPass, Oncochain, Medic.Chat, Synaptiq, Medicai, Rayscape, Medinav, VoxiKids şi Ulpia.

Ioana David, managing director Cleverage Ventures: Inovaţia ar trebui susţinută în toate formele ei, fie că vorbim de AI sau de orice altceva. În afară de AI, primul lucru la care mă uit şi care a avut o dezvoltare destul de puternică este zona aceasta de telemedicină. Este destul de mult loc de de creştere.

♦ Printre start-up-urile healthtech în care a investit Cleverage VC se numără SanoPass, Oncochain, Medic.Chat, Synaptiq, Medicai, Rayscape, Medinav, VoxiKids şi Ulpia.

Segmentul healthtech – proiecte de tehnologie cu aplicabilitate în zona medicală – este în prezent în creştere pe plan local, fiind demarate tot mai multe start-up-uri care dezvoltă soluţii tech pentru sănătate, fie că este vorba de soluţii de telemedicină sau de soluţii dedicate anumitor specializări me­dicale cum ar fi imagistica, oncologia sau oftal­mologia. Totodată, există şi mai mulţi investitori din străinătate care caută astfel de proiecte în România, consideră Ioana David, managing director în cadrul fondului local de investiţii Cleverage Ventures, axat pe investiţii în start-up-uri healthtech. Ea a fost prezentă la conferinţa ZF IT Generation Summit 2023.

„Ce am observat eu în de când am venit la Cleverage în urmă cu un an este faptul că numărul start-up-urilor din zona de healthtech, cea pe care noi o ţintim, este în creştere. Am fost recent la mai multe sesiuni de pitching şi mi se pare că într-adevăr numărul acestor start-up-uri este în creştere. Vedem şi destul de multe iniţiative din zona de susţinere a start-up-urilor profilate pe acest segment, ceea ce ne bucură. Vedem că sunt investitori din vest care încep să se uite în zona aceasta şi suntem contactaţi de aceştia. Sunt fonduri din afară care vor să deschidă discuţii cu noi şi se uită la companiile din portofoliul nostru, ceea ce iar, comparativ cu acum un an, vedem o schimbare de perspectivă“, a spus Ioana David.

Cleverage este singurul fond de investiţii de pe plan local dedicat zonei de healthtech, iar până acum a investit în total în 12 start-up-uri, printre care se numără SanoPass, Oncochain, Medic.Chat, Synaptiq, Medicai, Rayscape, Medinav, VoxiKids şi Ulpia.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!