FacebookTwitterLinkedIn

Compania clujeană PROMELEK XXI, activă pe piața locală de echipamente electrice, își majorează producția de tablouri electrice de automatizare pentru liniile și utilajele de producție și previzionează că, în următorii trei ani, acest segment va reprezenta 15% din afacere

„Segmentul de producție din cadrul companiei noastre presupune echiparea tablourilor electrice pentru linii de producție in diverse domenii. Pe scurt, achiziționăm subansamble, pe care le integrăm în produsul finit și rezultă un tablou electric de automatizare”, a declarat Remus Hațegan, directorul executiv al PROMELEK XXI.

Segmentul de producție a generat anul trecut 10% din business-ul companiei, situat la 40,5 milioane de euro, și a crescut cu 25% față de 2021.

În vederea extinderii producției, compania a realizat o investiție de 200.000 de euro care a presupus echiparea atelierului cu un utilaj de producție de serie, dar și extinderea spațiului de producție la aproximativ 1.800 metri pătrați.

Odată cu această extindere, PROMELEK XXI va opera pe o suprafață totală de peste 10.000 metri pătrați în Cluj-Napoca și în București, atât spații de birouri, depozite, producție și showroom-uri.

Principalele provocări cu care compania s-a confruntat în consolidarea acestei noi direcții de business au fost legate de lipsa forței de muncă și a personalului calificat în domeniul electric, precum și de oscilațiile în lanțul de aprovizionare cu echipamentele destinate automatizărilor industriale.

PROMELEK XXI și-a început activitatea în 1996, în Cluj-Napoca, sub denumirea Promod, oferind soluții pentru instalații electrice de joasă şi medie tensiune și servicii tehnico-comerciale și logistice.

Din anul 2011, Promod a devenit parte a grupului Elektra din Spania. PROMELEK XXI este deținută în proporție de 77,6% de grupul Elektra, în timp ce 19,4% este în proprietatea co-fondatorului companiei, Károly Nagy, iar 3% este deținută de Remus Hațegan.