20.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Retail – Afacerile firmelor de curierat continuă să duduie, în ciuda contextului inflaționist. Liderul pieței, FAN Courier, a depășit 1,2 miliarde de lei cifră de afaceri în 2023 și și-a majorat profitul cu aproape 6% – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Afacerile FAN Courier au crescut în 2023 cu 11,7%, la 1,234 miliarde de lei, iar profitul net a urcat cu 5,8%, la 75,25 milioane de lei, potrivit datelor transmise de companie la Ministerul Finanțelor Publice.

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a.

Fondatorii companiei anticipau că afacerile pe 2023 vor depăși 250 milioane de euro, într-un an cu investiții record dar deloc lipsit de provocări.

Afacerile FAN Courier au crescut în 2023 cu 11,7%, la 1,234 miliarde de lei, iar profitul net a urcat cu 5,8%, la 75,25 milioane de lei, potrivit datelor transmise de companie la Ministerul Finanțelor Publice.

Rezultatele companiei s-au îmbunătățit, în ciuda contextului inflaționist dificil pentru piață, cu creșteri de salarii și tarife la carburanți, dar și la alte cheltuieli, cum ar fi cele cu parcul auto

Evenimente

12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie – Medika TV – Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

Datoriile au scăzut cu 15,7%, la 212,17 milioane de lei, în timp ce creanțele au sporit cu 28,9%, la 186,76 milioane de lei.

Numărul mediu de salariați a urcat cu 10,5%, la 3.833 persoane.

Fondatorii companiei anticipau că afacerile pe 2023 vor depăși 250 milioane de euro, într-un an cu investiții record dar deloc lipsit de provocări. AICI

 

FAN Courier este o companie cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Felix Pătrășcanu, Adrian Mihai și Neculai Mihai. FAN Courier a devenit, în 2006, liderul pieței românești de curierat, poziție consolidată constant datorită investițiilor și serviciilor cu valoare adăugată noi, introduse permanent.

Compania deservește cei peste 60.000 de clienți, majoritatea persoane juridice, cu ajutorul unei echipe formate din peste 7.900 de angajați și colaboratori și a unei flote auto de aproximativ 4.500 de autovehicule.

În 2023, una dintre direcțiile importante ale managementulu companiei a urmărit dezvoltarea internațională, efect al creșterii semnificative a comerțului online și  a numărului mare de retaileri internaționali care livrează în piața românească sau sunt interesați să-și crească prezența la noi.

Astfel, FAN Courier a luat decizia de a acorda o atenție sporită noului trend, investind peste 4 milioane de euro în primul HUB internațional dedicat exclusiv e-commerce-ului, la Arad. Bugetul total de investiții al FAN Courier a fost anul acesta de 35 milioane euro.

Prin intermediul HUB-urilor regionale, FAN Courier a creat, anul trecut, mai multe legături între România și piețele din Europa, continuând astfel să ofere partenerilor săi serviciiși să creeze o punte între România și piețele europene.

Alte proiecte în 2023 au fost demararea lucrărilor pentru extinderea și modernizarea depozitului de la Ștefănești – proiect care va fi finalizat în 2024, accelerarea ritmului de extindere a rețelei de lockere FANbox, precum și continuarea investițiilor în digitalizare, care includ un website nou și un update al platformei selfAWB.

Extinderea și tehnologizarea depozitului de la Ștefănești, cea mai mare investiție din ultimii ani

Cel mai important proiect de investiții început anul trecut, estimat la 35  milioane de euro, a fost noul depozit al comoaniei de la Ștefănești, care va îndeplini mai multe funcții noi. Dezvoltat pe o suprafață de 26.000 mp, noua investiție va cuprinde un depozit dedicat fulfillment, care va acoperi 66% din suprafața construită și un spațiu dedicat exclusiv serviciului FANbox. Astfel, de anul viitor, firma va dezvolta o echipă specială de curieri care vor face livrări exclusiv la lockere, strategie care ar trebui să aibă impact și pentru productivitatea comopaniei. 

Pentru 2024, FAN Courier își propune menținerea ritmului de creștere de 15%. De asemenea, compania vrea să deschidă noi oportunități pentru e-commerce-ul cross-border și să pătrundă pe mai multe piețe internaționale.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!