5.6 C
București
vineri, martie 21, 2025

Retail – ambalajele de tip PET se… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Potrivit informaţiilor disponibile în resursele online, PET-ul a fost sintetizat pentru prima dată în America de Nord la mijlocul anilor 1940, atunci când chimiştii din cadrul companiei americane din industria chimică DuPont studiau posibilitatea de a crea noi fibre sintetice...

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către doar în limita a 250 de semne.

♦ Într-o lume în continuă schimbare, cu tot mai multe provocări şi creşteri de costuri, plasticul s-a dovedit o soluţie viabilă pentru multe industrii, iar investiţiile în cercetare-dezvoltare ale marilor producători de ambalaje îşi arată acum roadele, având în vedere că tot mai multe sectoare au început să folosească plasticul în multiplele sale forme.

Atunci când spui PET te gândeşti de cele mai multe ori la un ambalaj pentru băuturi răcoritoare sau bere, însă acesta a devenit recent o opţiune viabilă şi pentru alte industrii, aşa cum sunt sectorul alimentar, al cosmeticelor şi laptelui.

De altfel, producătorii de lactate din România au fost printre primii care au ales ambalajul PET pentru a ambala laptele, acesta permiţându-le să îşi extindă gama sub mai multe formate, cu cantităţi diferite de produse. Însă, dincolo de produse alimentare „lichide”, PET-ul a fost adoptat şi de alte sectoare precum industria cosmeticelor, mai ales că este un ambalaj uşor şi rezistent.

Mai mult, producătorul de ambalaje ALPLA a lansat recent şi un pahar pentru iaurt din PET. În general, ambalajele pentru iaurt sunt realizate din PP (polipropilenă), care are însă un dezavantaj, şi anume faptul că nu este aprobat pentru utilizare în contactul cu alimentele după reciclare. Aceasta nu este o problemă cu PET şi, prin urmare, reprezintă cel mai mare avantaj al folosirii acestui tip de ambalaj. Mai mult, şi producătorii de vinuri au adoptat

PET-ul ca alternativă la ambalajele de plastic.

Potrivit informaţiilor disponibile în resursele online, PET-ul a fost sintetizat pentru prima dată în America de Nord la mijlocul anilor 1940, atunci când chimiştii din cadrul companiei americane din industria chimică DuPont studiau posibilitatea de a crea noi fibre sintetice. Descoperirea DuPont a primit numele de PET şi s-a răspândit în toată lumea, astfel că în prezent mai mult de jumătate din fibrele sintetice din lume sunt fabricate din acest material.

PET-ul se utilizează pentru ambalaje de unică folosinţă, pentru îmbutelierea sucurilor şi pentru fibrele de poliester din care se fac haine. Este reciclabil şi reutilizabil. La sortare, PET-ul este uşor separat de alte materiale plastice, cum ar fi polietilena (PE) şi polipropilena (PP), folosind criterii care ţin de densitate, sortatoare optice şi chiar inteligenţă artificială. Astfel, PET-ul poate fi ulterior reciclat în produse noi cu un nivel de calitate ridicat şi este pregătit pentru a ajunge din nou pe raft. 

 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!