27.3 C
București
luni, iunie 17, 2024

Retail – Aquila finalizează a doua tranzacţie de anul acesta, cea a Parmafood – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Compania antreprenorială Aquila Part Prod (AQ), specializată în distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum din România şi Republica Moldova, a finalizat tranzacţia pentru achiziţionarea a 100% din părţile sociale ale companiilor Parmafood Group Distribution SRL şi Parmafood Trading SRL...

Parmafood Group Distribution SRL şi Parmafood Trading SRL au înregistrat în 2023 o cifră de afaceri cumulată de 277,5 milioane de lei (plus 13% faţă de anul 2022) şi un profit net cumulat de 16,6 mil.

Achiziţionarea celor două companii Parmafood marchează încă un moment important în evoluţia anunţată a Aquila şi reprezintă un pas concret în strategia noastră de creştere, cu impact direct în piaţa de HoReCa.

Compania antreprenorială Aquila Part Prod (AQ), specializată în distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum din România şi Republica Moldova, a finalizat tranzacţia pentru achiziţionarea a 100% din părţile sociale ale companiilor Parmafood Group Distribution SRL şi Parmafood Trading SRL, în urma îndeplinirii tuturor condiţiilor suspensive prevăzute în contract, conform unui comunicat. Parmafood Group Distribution SRL şi Parmafood Trading SRL au înregistrat în 2023 o cifră de afaceri cumulată de 277,5 milioane de lei (plus 13% faţă de anul 2022) şi un profit net cumulat de 16,6 mil. lei. Achiziţia a fost anunţată în prima lună a anului, preţul ajungând la maximum 16,5 mil. euro.

„Finalizăm a doua tranzacţie din acest an. Achiziţionarea celor două companii Parmafood marchează încă un moment important în evoluţia anunţată a Aquila şi reprezintă un pas concret în strategia noastră de creştere, cu impact direct în piaţa de HoReCa. Vom continua procesul de dezvoltare a afacerii împreună cu o echipă care se bucură de notorietate şi încredere din partea partenerilor de afaceri şi care s-a dezvoltat respectând standardele cu care suntem obişnuiţi la Aquila“, spune Cătălin Vasile, CEO-ul Aquila. „Am dedicat ultimii 30 de ani unei creşteri dinamice, iar astăzi începem o nouă etapă, care înseamnă consolidarea poziţiei noastre în piaţa distribuţiei, în linie cu viziunea de a avea un produs distribuit de Aquila în fiecare casă.” Grupul a încheiat anul 2023 cu venituri de 2,5 miliarde de lei (plus 14% faţă de anul 2022) şi un profit net de 97 milioane de lei, cel mai mare de la înfiinţarea companiei. Rezultatele au fost susţinute în principal de segmentul de distribuţie, care reprezintă aproximativ 94% din cifra de afaceri a Aquila.  Acţiunile AQ sunt pe plus cu 29,4% anul acesta, la o capitalizare de 1,42 miliarde de lei şi un indice BET în creştere cu 10,5%. Din acţionariat fac parte Cătălin Vasile (cu 33,3% din capital) şi Alin Dociu (25%).


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!