17.8 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Banking & Servicii financiare – PIB-ul şi bursele din SUA sunt în creştere. Dar bunăstarea americanilor? Pentru că evoluţia PIB şi indicelui bursier Dow nu mai reflectă cât de bine o duc cu adevărat americanii, a fost inventat un nou indicator: CORE Score, un instrument alternativ de măsurare a bunăstării – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În acest scop, Score face posibilă identificarea de diferenţe în interiorul regiunilor după rasă, vârstă, educaţie, venituri şi sex.

La nivel naţional, se constată o îmbunătăţire infimă a bunăstării americane din momentul începerii colectării datelor în 2005.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către doar în limita a 250 de semne.

PIB-ul şi bursele din SUA sunt în creştere. Dar bunăstarea americanilor?

Modalităţile standard de măsu­ra­re a creşterii economice nu mai cap­tează cum e cu adevărat viaţa oame­nilor. Un nou indicator oferă o alter­nativă mai bună, în special pentru vizualizarea disparităţilor la nivel naţional, scriu Jacob S. Hacker, profesor de ştiinţe politice la Yale University, şi Jonathan D. Cohen, de la American Academy of Arts and Sciences, într-un eseu publicat de The Wall Street Journal.

În pofida temerilor de recesiune, economia americană e puternică, iar indicatorul bursier Dow Jones Indus­trial Average atinge maxime record. Sondajele de opinie spun însă o po­veste diferită. Deşi estimările publi­cu­lui privitor la economiei se îmbu­nătăţesc uşor, acestea arată în con­tinuare o nemulţumire profundă.

Problema este că cele mai cunoscute instrumente de măsurare a economiei nu se concentrează pe viaţa americanilor. PIB-ul şi Dow-ul sunt în centrul discuţiilor, însă aces­tea nu oferă o perspectivă suficientă a bunăstării americanilor. Nu a venit vremea să se renunţe la aceste instru­men­te, însă legislatorii, jurnaliştii şi liderii de business trebuie să-şi lăr­gească gama de instrumente pe care le folosesc pentru a evalua soliditatea economică a ţării, scriu cei doi.

În ultimii trei ani, aceştia au fost implicaţi într-un proiect împreună cu American Academy of Arts and Sciences pentru a extinde ce este mă­surat şi gestionat. Compusă din ex­perţi dintr-o gamă largă de domenii şi cu poziţii politice diverse, Com­mis­sion on Reimagining Our Economy (CORE) are un obiectiv major: de a reorienta centrul atenţiei dinspre cum o duce economia către cum o duc americanii.

Membrii comisiei au vorbit cu sute de americani din aproape toate colţurile ţării. În mod repetat, aceştia au arătat că economia nu prosperă, indiferent de ceea ce indică cifrele.

Ca reacţie la această situaţie, co­misia a creat un nou indicator: CORE Score, un instrument de mă­surare a bunăstării. Creşterea econo­mică este importantă, vitală chiar, pentru a face posibil un viitor mai bun. Dar este important de ştiut cine beneficiază de pe urma acestei creş­teri şi viaţa cui e îmbunătăţită.

Este important de asemenea de ştiut ce locuri beneficiază de pe urma creşterii. Harta americană a devenit atât de împărţită între comunităţile bogate şi cele sărace, că este necesară o analiză mai aprofundată. În acest scop, Score face posibilă identificarea de diferenţe în interiorul regiunilor după rasă, vârstă, educaţie, venituri şi sex.

Indicatorul este format din patru elemente centrale: securitatea economică, oportunitatea economică, sănătatea şi vocea politică.

Comparativ cu PIB-ul şi Dow-ul, datele iniţiale aduse de noul instrument înfăţişează o imagine foarte diferită cu privire la cât de bine o duce ţara. La nivel naţional, se constată o îmbunătăţire infimă a bunăstării americane din momentul începerii colectării datelor în 2005. Aceasta ajută la a explica de ce atât de mulţi americani sunt nemulţumiţi de o economie care pare puternică după măsurătorile tradiţionale.Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!