23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Retail – Autoritățile indiene recheamă unele loturi de condimente din cauza riscului de contaminare cu pesticide și insecticide – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Statul Rajasthan, situat în vestul Indiei, a început rechemarea unor loturi de condimente populare de la companiile MDH și Everest, care s-au dovedit nesigure pentru consum, a anunțat un oficial din domeniul sanitar, cea mai recentă măsură adoptată în cadrul unei acțiuni de control extinsă la nivel național și internațional asupra produselor celor două mărci, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, autoritățile din Rajasthan au anunțat că au confiscat 12.000 de kilograme de diverse condimente ca urmare a unei presupuse contaminări, indicând că unele dintre acestea conțineau un "nivel foarte ridicat" de pesticide și insecticide...

Statul Rajasthan, situat în vestul Indiei, a început rechemarea unor loturi de condimente populare de la companiile MDH și Everest, care s-au dovedit nesigure pentru consum, a anunțat un oficial din domeniul sanitar, cea mai recentă măsură adoptată în cadrul unei acțiuni de control extinsă la nivel național și internațional asupra produselor celor două mărci, transmite Reuters.

Rajasthan a informat guvernul federal că un lot de pulbere de chimion Everest și un lot din două amestecuri de condimente MDH s-au dovedit nesigure pentru consum în urma testelor, a relatat Reuters.

Aceste loturi sunt în prezent retrase de pe piață, a declarat Shubhra Singh, un înalt oficial din domeniul sanitar.

Este cea mai strictă măsură luată de o autoritate indiană după ce, în aprilie, Hong Kong a suspendat comercializarea a trei amestecuri de condimente produse de MDH și una a companiei Everest, afirmând că acestea conțin niveluri ridicate de oxid de etilenă, un pesticid cancerigen, ceea ce a declanșat o analiză din partea autorităților de reglementare la nivel internațional.

MDH și Everest, ale căror condimente se numără printre cele mai populare în India și sunt vândute de asemenea în Europa, Asia și America de Nord, au declarat că produsele lor sunt sigure pentru consum.

„Rajasthan a început să recheme… doar loturile puse sub semnul întrebării”, a declarat Singh pentru Reuters, adăugând că autoritățile districtuale se asigură că instrucțiunile privind rechemarea sunt implementate.

MDH și Everest nu au răspuns imediat la o solicitare de a comenta pe marginea acestui subiect.

După pasul făcut de Hong Kong, Singapore a dispus, de asemenea, retragerea amestecului produs de Everest. Noua Zeelandă, Statele Unite și Australia au declarat că analizează aceste probleme. Marea Britanie a aplicat controale suplimentare asupra tuturor condimentelor importate din India, cel mai mare exportator, producător și consumator de condimente din lume.

Săptămâna trecută, autoritățile din Rajasthan au anunțat că au confiscat 12.000 de kilograme de diverse condimente ca urmare a unei presupuse contaminări, indicând că unele dintre acestea conțineau un „nivel foarte ridicat” de pesticide și insecticide.

Piața internă de condimente din India a fost evaluată la 10,44 miliarde de dolari în 2022, potrivit Zion Market Research.

Agenția federală pentru siguranța alimentară din India a testat la rândul său condimentele după această controversă, însă până în prezent nu a făcut publice rezultatele, notează Reuters.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!