1.4 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023

Retail – Banca Transilvania, cel mai mare finanţator al agriculturii, vrea să pregătească 30 de tineri fermieri în administrarea afacerilor agricole prin programul Agro Intergeneration – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Banca Transilvania, liderul în finanţarea sectorului agricol, îşi propune să formeze 30 de tineri fermieri în domeniul administrării afacerilor agricole, oferindu-le cursuri despre leadership, inovaţie şi strategii de marketing prin intermediul programului Agro Intergeneration.

„Vedem că preluarea şi continuarea afacerilor de familie este o provocare pentru agricultură, dar şi pentru alte domenii, de aceea interesul participanţilor faţă de Agro Intergeneration, lansat de BT şi de USAMV Cluj-Napoca în 2020, ne bucură foarte mult.

Cei 30 de tineri înscrişi în grupa actuală fac parte din familii cu afaceri în agricultură din 14 judeţe, iar contribuţia băncii pentru fiecare dintre cursanţi este de 1.400 de euro.

Banca Transilvania, liderul în finanţarea sectorului agricol, îşi propune să formeze 30 de tineri fermieri în domeniul administrării afacerilor agricole, oferindu-le cursuri despre leadership, inovaţie şi strategii de marketing prin intermediul programului Agro Intergeneration. Aceasta este a patra grupă de cursanţi a început programul Agro Intergeneration, iniţiativă a Băncii Transilvania şi aUniversităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, destinată dezvoltării competenţelor în agribusiness.  „Vedem că preluarea şi continuarea afacerilor de familie este o provocare pentru agricultură, dar şi pentru alte domenii, de aceea interesul participanţilor faţă de Agro Intergeneration, lansat de BT şi de USAMV Cluj-Napoca în 2020, ne bucură foarte mult. Programul este angajamentul Băncii Transilvania de a susţine agricultura şi prin alte modalităţi decât prin finanţare şi consultanţă. Îi susţinem pe cei care susţin România”, a spus ă Sorin Ignat, director de agribusiness în cadrul Băncii Transilvania.
Agro Intergeneration se derulează pe parcursul a şase luni şi este organizat pe module susţinute de profesori de la USAMV Cluj-Napoca. Participanţii au ocazia să înveţe despre administrarea afacerii, management financiar, leadership, inovaţie şi marketing în agricultură. De asemenea, au posibilitatea de a vizita ferme din străinătate. Cei 30 de tineri înscrişi în grupa actuală fac parte din familii cu afaceri în agricultură din 14 judeţe, iar contribuţia băncii pentru fiecare dintre cursanţi este de 1.400 de euro.

Programul constă în dezvoltarea unei comunităţi de tineri fermieri pregătită să contribuie la perpetuarea fermelor, respectiv afacerilor de familie din domeniul agriculturii. Schimbul de generaţii, prin atragerea tinerilor în agricultură, reprezintă, de asemenea, unul dintre obiectivele Politicii Agricole Comune a UE 2023-2027. Acum, aproape 45% dintre fermierii din România au peste 65 de ani, iar România are cel mai mare număr de fermieri din UE, circa 3,5 milioane. Apoi, 23% din forţa de muncă din România este angajată în agricultură, cel mai mare din UE, conform Comisiei Europene. Banca Transilvania este cel mai mare susţinător al agriculturii româneşti, cu peste 40.000 de clienţi şi circa 20% cotă de piaţă. Angajamentul băncii, potrivit reprezentanţilor săi, este să contribuie la repoziţionarea acesteia prin educaţie, finanţare şi contribuţie la creşterea tehnologizării şi specializării, pentru a ajuta tranziţia către un sector agricol sustenabil şi competitiv.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!