2.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023

Banking & Servicii financiare – Asocierea BT Capital Partners-Alpha Bank a câştigat licitaţia pentru prima emisiune de obligaţiuni a judeţului Cluj, în valoare de 75,7 mil. euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat în luna octombrie că va lansa prima emisiune de obligaţiuni pentru judeţul Cluj, în plasament privat, sub forma a 756.800 de obligaţiuni dema terializate, fiecare în valoare de 100 de euro, listate la Bursa de Valori Bucureşti. Fondurile rezultate din emisiunea de obligaţiuni vor fi folosite pentru finanţarea proiectelor de investiţii derulate de Consiliul Judeţean Cluj, aflate în diferite stadii de implementare, precum: modernizarea a peste 160 km de drumuri judeţene componente a reţelei TEN-T din nordul Transilvaniei, dotarea cu aparatură medicală a spitalelor clujene, edificarea unui nou sediu pentru Centrul şcolar pentru Educaţie Incluzivă, reabilitarea şi punerea în valoare a Ansamblului Monument Istoric ’’Castel Bánffy’’ Răscruci, etc.

Consiliul Judeţean Cluj a finalizat procedura de desemnare a câştigătorului contractului de achiziţie publică ’’Servicii financiare în legătură cu emiterea şi vânzarea pe piaţa primară de obligaţiuni ale judeţului Cluj, în valoare de 75,7 mil. euro, prin plasament privat”, iar în urma evaluării ofertelor depuse de participanţI, asocierea BT Capital Partners SA-Alpha Bank Romania SA a fost declarată câştigătoare. Criteriul pe baza căruia a fost atribuit contractul de achiziţie publică a fost ’’randamentul total cel mai scăzut’’, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Cluj.

Obligaţiunile vor fi emise în plasament privat, sub formă de obligeţiuni dematerializate, fiecare în valoare de 100 de euro, listate la Bursa de Valori Bucureşti. Maturitatea împrumutului e de 10 de ani, cu scadenţă în 2033 şi cu o opţiune de rambursare anticipată în anul 2029.  Ratingul emisiunii conform Fitch Ratings este BBB – outlook stabil, standalone ”A”.

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat în luna octombrie că va lansa prima emisiune de obligaţiuni pentru judeţul Cluj, în plasament privat, sub forma a 756.800 de obligaţiuni dema­terializate, fiecare în valoare de 100 de euro, listate la Bursa de Valori Bucureşti. Fondurile rezultate din emisiunea de obligaţiuni vor fi folosite pentru finanţarea proiectelor de investiţii derulate de Consiliul Judeţean Cluj, aflate în diferite stadii de implementare, precum: modernizarea a peste 160 km de drumuri judeţene componente a reţelei TEN-T din nordul Transilvaniei, dotarea cu aparatură medicală a spitalelor clujene, edificarea unui nou sediu pentru Centrul şcolar pentru Educaţie Incluzivă, reabilitarea şi punerea în valoare a Ansamblului Monument Istoric ’’Castel Bánffy’’ Răscruci, etc. De asemenea, o parte din totalul emisiunii de obligeţiuni va fi folosită pentru refinanţarea datoriei publice existente.

Consultantul financiar al Consiliului Judeţean Cluj pentru emisiunea de obligeţiuni este compania VMB Partners. VMB a structurat majoritatea emisiunilor de obligaţiuni municipale sau judeţene listate la Bursa de Valori Bucureşti începând din anul 2001, când a avut loc prima emisiune a unei administraţii publice în România.Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!