9.5 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

Retail – Cafea – Prețul cafelei instant riscă să crească – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Se așteaptă deja ca producția să fie cu 15% până la 20% mai mică decât estimările inițiale, a declarat Edimilson Calegari, directorul general al Cooabriel, o cooperativă cu sediul în Espirito Santo care operează în cea mai mare regiune de cultivare a cafelei robusta din Brazilia.

Dacă o astfel de prognoză se adeverește, ar însemna cea mai mică recoltă cel puțin din 2020, producția urmând să ajungă sub 20 de milioane de saci.

Contractele futures pentru cafeaua robusta au crescut cu 42% în acest an, potențialul prejudiciu pentru următoarea recoltă din Brazilia adăugând îngrijorare, în timp ce principalul exportator, Vietnamul, se confruntă, de asemenea, cu efecte negative în acest an din cauza El Niño.

Vremea uscată riscă să dăuneze culturilor braziliene din cel mai ieftin soi de boabe de cafea, amenințând să facă cafeaua instant mai puțin accesibilă.

Se așteaptă ca lipsa ploilor și temperaturile peste medie să determine cel mai mare producător de cafea din lume să recolteze mai puține boabe de cafea de tip robusta decât se aștepta. Efectele meteorologice ale fenomenului El Niño vor reduce producția într-o regiune cheie de producție a boabelor utilizate în cafeaua instant, scrie Adevărul.

Se așteaptă deja ca producția să fie cu 15% până la 20% mai mică decât estimările inițiale, a declarat Edimilson Calegari, directorul general al Cooabriel, o cooperativă cu sediul în Espirito Santo care operează în cea mai mare regiune de cultivare a cafelei robusta din Brazilia. Dacă o astfel de prognoză se adeverește, ar însemna cea mai mică recoltă cel puțin din 2020, producția urmând să ajungă sub 20 de milioane de saci.

„Suntem foarte îngrijorați și foarte speriați de această situație”, a declarat agronomul Fabiano Tristão, care coordonează studiile privind cafeaua la institutul de cercetare agricolă din Espirito Santo, Incaper.

Zonele producătoare de cafea din nordul Espirito Santo nu au avut parte de ploile generalizate așteptate pentru această perioadă a anului. Acest lucru aduce îngrijorări în ceea ce privește recolta din luna mai, în special din cauza temperaturilor ridicate. După un început bun de sezon în august, copacii suferă de stres termic atunci când boabele ar trebui să crească. În timp ce majoritatea fermierilor din regiune folosesc sisteme de irigații pentru a menține solul umed, nu există o modalitate eficientă de a reduce impactul căldurii, a declarat Tristão.

Seceta din Espirito Santo a devenit atât de severă încât autoritățile locale au declarat starea de alertă vinerea trecută. Consumul de apă este limitat pentru a preveni o penurie, iar irigarea fermelor va fi permisă doar pe timp de noapte, a declarat agenția de stat pentru apă Agerh.

Impactul vremii secetoase din Brazilia a sporit deja volatilitatea pe piețele de cafea, a declarat analistul StoneX, Fernando Maximiliano. Contractele futures pentru cafeaua robusta au crescut cu 42% în acest an, potențialul prejudiciu pentru următoarea recoltă din Brazilia adăugând îngrijorare, în timp ce principalul exportator, Vietnamul, se confruntă, de asemenea, cu efecte negative în acest an din cauza El Niño.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!