27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Retail – Ce spun antreprenorii despre măsurile fiscale care vizează industria alimentară: „Vor creşte preţurile“ – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

euro, se află încă o dată în zodia incertitudinii în contextul în care pe lista guvernului de modificări fiscale se află şi revenirea la plata contribuţiilor la sănătate (CASS) pentru angajaţii din aceste sectoare.

La rândul lui, Mircea Todoran, cofondatorul companiei Mirdatod, unul dintre cei mai importanţi producători români de lactate, care are în portofoliu brandul Telemea de Ibăneşti, spune că încă nu a făcut calcule privind impactul acestei decizii în businessul companiei, care are aproape 200 de angajaţi.

Un salariat din sectorul agricol şi al industriei alimentare câştigă în medie în jur de 3.500-3.600 de lei lunar, cu aproape 1.000 de lei mai puţin decât media naţională.

Industria alimentară şi agricultura, două sectoare-cheie ale economiei naţionale care generează anual afaceri de peste 12 mld. euro, se află încă o dată în zodia incertitudinii în contextul în care pe lista guvernului de modificări fiscale se află şi revenirea la plata contribuţiilor la sănătate (CASS) pentru angajaţii din aceste sectoare.

„Dacă se elimină această facilitate (exceptarea de la plata CASS – n. red.) este foarte grav. Noi am mărit odată cu aceste facilităţi salariile cu circa 1.000 de lei. Iar dacă vom rămâne fără facilităţi vom fi nevoiţi să închidem mai multe secţii“, spune Vasile Lucuţ, antreprenorul care deţine Unicarm, cel mai mare angajator din industria alimentară. La rândul lui, Mircea Todoran, cofondatorul companiei Mirdatod, unul dintre cei mai importanţi producători români de lactate, care are în portofoliu brandul Telemea de Ibăneşti, spune că încă nu a făcut calcule privind impactul acestei decizii în businessul companiei, care are aproape 200 de angajaţi.

„Vom fi nevoiţi să creştem preţurile, nu avem altceva ce să facem. Noi avem deja un buget şi preţurile de vânzare după aceste calcule“, este de părere Mircea Todoran.

Noi ştim că până în 2028 avem aceste facilităţi fiscale care astăzi este în vigoare. Sper însă că nu se vor schimba aceste lucruri.“

Un salariat din sectorul agricol şi al industriei alimentare câştigă în medie în jur de 3.500-3.600 de lei lunar, cu aproape 1.000 de lei mai puţin decât media naţională.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!