30 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Retail – cererea pentru termostate inteligente a crescut, dar şi aici criza cipurilor a afectat stocurile – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În 2022 şi din cauza crizei cipurilor nu am putut face faţă livră rilor“, a spus Gelu Olteanu, country sales leader Resideo România, în cadrul emi siunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF & CEC Bank.

Nu ve dem o creştere faţă de 2022 din cauza faptu lui că mulţi sunt tot mai atenţi la achiziţii care nu sunt neapărat necesare şi vedem o stagnare a cererii“.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către doar în limita a 250 de semne.

Criza cipurilor şi inflaţia pun pre­siu­ne pe piaţa elementelor de smart home, însă în perioada pandemică românii au investit atât în soluţii de izolare termică a locuinţelor, cât şi într-un control mai bun al temperaturii. „Piaţa s-a schimbat odată cu pandemia deoarece fiecare şi-a reorganizat spaţiul de locuit în acesată perioadă. A început o creş­tere a cererii pentru termostate inteligente. După ce criza energetică a fost resimţită, cere­rea a depăşit aşteptările. În 2022 şi din cauza crizei cipurilor nu am putut face faţă livră­rilor“, a spus Gelu Olteanu, country sales leader Resideo România, în cadrul emi­siunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF & CEC Bank. Majoritatea produselor noi din porto­foliul său sunt concepute pentru a reduce la consumul de energie pentru încălzire şi răcire, fiind compatibile cu sistemele moder­ne de producere a energiei din surse re­generabile. „Avem trei verticale – retail, cu parte­neriate realizate cu marii retaileri, după care instalatorii, care livrează către clientul final, şi dezvoltatorii, cei care construiesc ansam­bluri rezidenţiale. Termostatele funcţionează şi în sistem centralizat, conectat la Termo­ener­getica, dar cu robineţi noi la calorifer, dar şi cu centrală de apartament sau centrală de bloc“, a explicat directorul. Potrivit Resideo şase, din zece români au declarat într-un studiu recent că ar investi sau ar lua în calcul să aloce bani pentru a intra în posesia celor mai noi sisteme de control pentru încălzire, dacă asta ar duce la eco­nomii pe termen lung. Pe de altă parte, el explică faptul că se aşteaptă ca „2023 să fie un an dificil. Nu ve­dem o creştere faţă de 2022 din cauza faptu­lui că mulţi sunt tot mai atenţi la achiziţii care nu sunt neapărat necesare şi vedem o stagnare a cererii“. „Observăm şi în România un interes tot mai mare din partea dezvoltatorilor pentru utilizarea unor soluţii ca pompele de căldură sau pentru dotarea clădirilor cu instalaţii de producere a energiei din surse regenerabile. Clădirile viitorului vor folosi mult mai puţină energie pentru încălzire şi răcire, iar o mare parte din aceasta va fi produsă de propriile instalaţii“, a subliniat Gelu Olteanu.  

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!