9.8 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Retail – Companiile franţuzeşti cu greutate în economia locală au afaceri cumulate de aproape 89 miliarde de lei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ Cea mai mare companie cu acţionariat francez de pe piaţa locală după cifra de afaceri este Automobile Dacia, cu afaceri de 25,7 mld.

lei în 2022, producător local de automobile cu o istorie de peste 50 de ani de pe piaţă, preluat de grupul francez Renault în anul 1999 ♦ Pe locul al doilea se află retailerul Carrefour, iar pe poziţia a treia este Engie Energy Management Romania, o companie din sectorul de energie.

Cea mai mare companie cu acţionariat francez activă pe plan local după cifra de afaceri înregistrată în 2022 este Automobile Dacia, producător local de automobile cu o istorie de peste 50 de ani de pe piaţă, preluat de grupul francez Renault în anul 1999...

♦ Cea mai mare companie cu acţionariat francez de pe piaţa locală după cifra de afaceri este Automobile Dacia, cu afaceri de 25,7 mld. lei în 2022, producător local de automobile cu o istorie de peste 50 de ani de pe piaţă, preluat de grupul francez Renault în anul 1999 ♦ Pe locul al doilea se află retailerul Carrefour, iar pe poziţia a treia este Engie Energy Management Romania, o companie din sectorul de energie.

Cu mai mult de 4.000 de companii în România, care generează 125.000 de locuri de muncă şi 9,7 miliarde de euro investiţii, Franţa are un cuvânt greu de spus în mediul de business local.

Cea mai mare companie cu acţionariat francez activă pe plan local după cifra de afaceri înregistrată în 2022 este Automobile Dacia, producător local de automobile cu o istorie de peste 50 de ani de pe piaţă, preluat de grupul francez Renault în anul 1999. De atunci, maşinile produse în uzina de la Mioveni au ajuns să fie vândute în 44 de ţări. Cifra de afaceri a Automobile Dacia a accelerat în 2022 cu 20%, până la 25,7 miliarde de lei.

Pe poziţia a doua în clasamentul celor mai mari companii franceze de pe piaţa locală este Carrefour, divizia locală a unuia dintre cele mai mari grupuri de retail din lume. În 2022, companiile din grupul Carrefour din România, adică Carrefour România, Artima România, Columbus Operaţional şi Supeco Investment, au avut afaceri cumulate de 14,8 mld. lei, în creştere cu aproape 13% faţă de anul precedent. Compania are local circa 400 de magazine sub mai multe formate, precum hipermarketuri, supermarketuri, proximitate şi discount.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!