30 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Retail – Consumul privat, cel mai important muşchi al economiei, a accelerat în noiembrie 2023. Scăderea inflaţiei, stabilizarea dobânzilor şi creşterea veniturilor au fost factorii principali care au adus creşterea vânzărilor retailerilor în noiembrie, după ce vânzările au scăzut sau încetinit în lunile anterioare – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Vânzările retailerilor, barometru pentru consumul privat, segment care face circa 60% din economia României, au crescut în noiembrie cu aproape 4% faţă de noiembrie anul trecut, după ce în lunile anterioare încetiniseră la un plus de mai puţin de 2% sau chiar scăzuseră, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Creşterea, deşi departe de majorările de două cifre din anii trecuţi, pune bazele pentru o creştere economică mai bună în ultimul trimestru din 2023 şi pentru o evoluţie mai bună a consumului şi în 2024, spun analiştii financiari.

Se aşteaptă ca creşterea salariilor reale să se întărească la un maxim de cinci ani în 2024 datorită accelerării decelerării inflaţiei şi a creşterilor robuste ale salariilor nominale.

Vânzările retailerilor, barometru pentru consumul privat, segment care face circa 60% din economia României, au crescut în noiembrie cu aproape 4% faţă de noiembrie anul trecut, după ce în lunile anterioare încetiniseră la un plus de mai puţin de 2% sau chiar scăzuseră, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Creşterea, deşi departe de majorările de două cifre din anii trecuţi, pune bazele pentru o creştere economică mai bună în ultimul trimestru din 2023 şi pentru o evoluţie mai bună a consumului şi în 2024, spun analiştii financiari.

„Prognozăm o redresare a vânzărilor cu amănuntul la +3,9% în 2024, faţă de o estimare de +2,3% în 2023. Se aşteaptă ca creşterea salariilor reale să se întărească la un maxim de cinci ani în 2024 datorită accelerării decelerării inflaţiei şi a creşterilor robuste ale salariilor nominale. Numărul de angajaţi în economie este la un nivel maxim istoric şi continuă să crească, chiar dacă într-un ritm mai lent, în timp ce rata şomajului este stabilă“, este de părere Eugen Sinca, analist financiar la BCR, a doua cea mai mare bancă din România.

 


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!