32 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Banking & Servicii financiare – UniCredit Bank a acordat o finantare de 39,3 mil.euro dezvoltatorului centralei fotovoltaice de la Şărmăşag/Sălaj, subsidiară a grupului austriac Enery – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

UniCredit Bank România a acordat o finantare de 39,3 milioane de euro companiei Comcris Energy SRL,  o subsidiară a companiei de producţie din surse regenerabile Enery, cu sediul la Viena, fondurile fiind destinate dezvoltării şi operării centralei fotovoltaice Şărmăşag din judeţul Sălaj...

„Prin strategia adoptată în 2022, UniCredit şi-a asumat şi şi-a menţinut un rol central în facilitarea tranziţiei către o economie durabilă pe pieţele în care îşi desfăşoară activitatea banca.

Odată finalizat, Proiectul Şărmăşag va creşte portofoliul operaţional existent de energie regenerabilă al Enery în România, în prezent de 117 MW.

UniCredit Bank România a acordat o finantare de 39,3 milioane de euro companiei Comcris Energy SRL,  o subsidiară a companiei de producţie din surse regenerabile Enery, cu sediul la Viena, fondurile fiind destinate dezvoltării şi operării centralei fotovoltaice Şărmăşag din judeţul Sălaj.

„Prin strategia adoptată în 2022, UniCredit şi-a asumat şi şi-a menţinut un rol central în facilitarea tranziţiei către o economie durabilă pe pieţele în care îşi desfăşoară activitatea banca. Prin urmare, suntem mândri că am participat în calitate de Creditor Unic la această tranzacţie structurată pentru clientul nostru, Enery. Noi o considerăm o finanţare de referinţă pentru sectorul energiei verzi din România şi o tranzacţie de finanţare durabilă semnificativă pentru obiectivele ESG ale UniCredit.”, a declarat Raluca Popescu, Vicepreşedinte Executiv Divizia Corporate & Invesment Banking UniCredit Bank.

Odată finalizat, Proiectul Şărmăşag va creşte portofoliul operaţional existent de energie regenerabilă al Enery în România, în prezent de 117 MW. Proiectul va beneficia de un Acord Corporate de Cumpărare a Energiei pe termen lung cu Ursus Breweries (parte a Asahi Group).

Lucrările de construcţie ale proiectului sunt în derulare.

“Închiderea financiară a proiectului PV de 51,4 MW, Şărmăşag, marchează o nouă piatră de hotar în dezvoltarea Enery în România. Odată finalizat proiectul aproape că va dubla capacitatea noastră fotovoltaică existentă în ţară. Proiectul urmează strategia noastră de a vinde energie electrică verde accesibilă şi pe termen lung clienţilor noştri”, a spus Cong Ta, Vicepreşedinte M&A şi Business Development Enery.

UniCredit Bank a fost asistată de CMS România, în calitate de consilier juridic de drept englez şi român. Echipa CMS a fost condusă de Ana Radnev, alături de Andreea Turcu (Senior Associate) şi Bianca Radu (Avocat). AFRY Italy S.R.L. a fost consultant tehnic în proiect.

Compania Enery a fost asistată în această tranzacţie de Clifford Badea Chance România, în calitate de consilier juridic. Echipa Clifford Chance Badea condusă de Nadia Badea (Partener) a fost coordonată pe aspectele de finanţare a proiectelor de Andreea Sisman (Consilier) susţinută de Mădălina Mailat (Asociat Senior) şi Martha Busuiocescu (Avocat stagiar).

 Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!