17.8 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Retail – CreditAmanet estimează afaceri în creştere cu 25% la finalul anului, după ce businessul companiei s-a majorat cu 30% în 2022, până la 80 mil. lei, iar profitul a urcat cu 27%, la 10 mil. lei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

CreditAmanet estimează afaceri în creştere cu 25% la finalul anului, după ce businessul companiei s-a majorat cu 30% în 2022, până la 80 mil.

Holdingul CreditAmanet, companie cu capital românesc specializată în servicii de creditare pe termen scurt de tip amanet, schimb valutar şi comerţ cu bunuri mobile, a înregistrat în 2022 afaceri de 80,5 milioane de lei, în creştere cu 30% comparativ cu anul anterior, în timp ce profitul net s-a majorat cu 27% an/an, până la de 10,3 milioane lei.

Din profitul obţinut, compania a decis acordarea de dividende de 35% acţionarilor săi, diferenţa de 65% fiind capitalizată şi reinvestită pentru a continua strategia de creştere accelerată în beneficiul pe termen lung al tuturor stakeholder-ilor.

Holdingul CreditAmanet, companie cu capital românesc specializată în servicii de creditare pe termen scurt de tip amanet, schimb valutar şi comerţ cu bunuri mobile, a înregistrat în 2022 afaceri de 80,5 milioane de lei, în creştere cu 30% comparativ cu anul anterior, în timp ce profitul net s-a majorat cu 27% an/an, până la de 10,3 milioane lei. Din profitul obţinut, compania a decis acordarea de dividende de 35% acţionarilor săi, diferenţa de 65% fiind capitalizată şi reinvestită pentru a continua strategia de creştere accelerată în beneficiul pe termen lung al tuturor stakeholder-ilor.
„CreditAmanet şi-a continuat strategia de creştere şi în 2022, ceea ce a generat rezultate financiare foarte bune, conforme cu aşteptările pe care le aveam. (…) Fluxurile noastre diversificate de venit au performat extrem de bine şi am obţinut profituri anuale solide”, spune Cosmin Popovici, CEO-ul CreditAmanet. În 2022, compania şi-a crescut numărul de salariaţi cu peste 15%,  ajungând în acest moment la un număr total de peste 150 de angajaţi în agenţiile sale din Bucureşti şi în cele de la nivel naţional. De altfel, dezvoltarea echipei şi continuarea procesului de digitalizare constituie unele dintre obiectivele de top în planul de investiţii al companiei pentru 2023. Pentru 2023, compania estimează o creştere de 25% atât a a cifrei de afaceri, cât şi a profitului.

„Anul acesta continuăm să ne concentrăm pe: îmbunătăţirea performanţei reţelei existente de agenţii, dezvoltarea prezenţei noastre online, evaluarea oportunităţilor de piaţă pentru extinderea reţelei de agenţii, consolidarea unor practici sustenabile prin intermediul politicilor noastre ESG”, adaugă CEO-ul companiei. CreditAmanet oferă servicii de creditare pe termen scurt de tip amanet şi schimb valutar şi administrează cea mai diversificată platformă de tranzacţionare pentru metale preţioase, electronice, bijuterii şi produse de lux. Prin intermediul companiilor pe care le deţine integral (Digital Sale SRL şi EUROCREDIT EXCHANGE SRL) dezvoltă 3 linii de business – amanet, schimb valutar şi comerţ cu bunuri mobile. Reţeaua CreditAmanet adună 24 de agenţii în Bucureşti, Ilfov, Sibiu, Braşov, Piatra Neamţ, Focşani, Bacău, Galaţi şi Constanţa, Tg. Mureş, Buzău şi Ploieşti.  
  

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!