12.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Retail – Cronologia unui eşec. Cum a ajuns fondul suedez de investiţii Greenbridge, care a cumpărat grupul românesc Rus Savitar-Casa Rusu cu gândul să-l transforme în actor regional, să treacă holdingul „la categoria pierderi“ – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ „Am avut de ales între a declara falimentul şi a lăsa 1.000 de oameni fără loc de muncă şi a vinde către foştii acţionari (fondatorii businessului - n.red.)“ ♦ Fondatorul afacerii, Cristian Rusu, împreună cu familia sa au răscumpărat businessul după ce l-au vândut în 2019 pentru câteva zeci de milioane de euro...

Fondul de investiţii Greenbridge din Suedia, care în 2019 a cum părat pachetul majoritar (75%) din grupul Rus Savitar-Casa Rusu, activ în producţia şi retailul de mobilă, pentru ca în 2022 să preia şi restul de acţiuni, a ieşit din această afacere, asumându-şi eşecul şi pierderea suferite.

Compania avea un împrumut pe o perioadă de cinci ani de la Unicredit, iar în primăvara lui 2023, când Rus Savitar şi Greenbridge au realizat că nu vor putea plăti ratele, au cerut să plătească doar do bân zile.

Toate magazinele Casa Rusu au fost închise, conform datelor publicate în presa suedeză. Pe site-ul companiei nu mai apare nicio unitate.
♦ „Am avut de ales între a declara falimentul şi a lăsa 1.000 de oameni fără loc de muncă şi a vinde către foştii acţionari (fondatorii businessului – n.red.)“ ♦ Fondatorul afacerii, Cristian Rusu, împreună cu familia sa au răscumpărat businessul după ce l-au vândut în 2019 pentru câteva zeci de milioane de euro, conform informaţiilor de la acea vreme.

Fondul de investiţii Greenbridge din Suedia, care în 2019 a cum­părat pachetul majoritar (75%) din grupul Rus Savitar-Casa Rusu, activ în producţia şi retailul de mobilă, pentru ca în 2022 să preia şi restul de acţiuni, a ieşit din această afacere, asumându-şi eşecul şi pierderea suferite.

Pandemia de COVID-19, războiul din Ucraina şi inflaţia record au fost factorii care au dus la colapsul acestei investiţii. Am închis toate cele 19 magazine, dar asta nu a ajutat. Compania avea un împrumut pe o perioadă de cinci ani de la Unicredit, iar în primăvara lui 2023, când Rus Savitar şi Greenbridge au realizat că nu vor putea plăti ratele, au cerut să plătească doar do­bân­zile. Banca a refuzat“, a răspuns un reprezentant al fondului la solicitările ziarului suedez Dagens Industri (di.se).

 


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!