25 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Retail – Curierii au transmis, ANAF a numărat: 33 de milioane de colete cu plată ramburs au fost trimise în acest an. „Verificăm 723 de persoane fizice care au încasat 550 mil. lei, fără să îşi declare veniturile“ – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Curierii au transmis, ANAF a numărat: 33 de milioane de colete cu plată ramburs au fost trimise în acest an.

♦ Doar 36 de companii de curierat au raportat la ANAF date despre trimiterile care au avut plata ramburs ♦ Companiile care nu au raportat vor fi notificate de instituţie, iar dacă nu se vor conforma nici în această etapă vor putea fi sancţionate...

Peste 33 de milioane de colete cu plată ramburs au fost trimise de la începutul anului şi până în primele zece zile ale lunii mai, potrivit infor maţiilor ANAF transmise la solicita rea Ziarului Financiar.

♦ Doar 36 de companii de curierat au raportat la ANAF date despre trimiterile care au avut plata ramburs ♦ Companiile care nu au raportat vor fi notificate de instituţie, iar dacă nu se vor conforma nici în această etapă vor putea fi sancţionate.

Peste 33 de milioane de colete cu plată ramburs au fost trimise de la începutul anului şi până în primele zece zile ale lunii mai, potrivit infor­maţiilor ANAF transmise la solicita­rea Ziarului Financiar. Însă numărul de colete trimise a fost înregistrat de doar 36 de companii de curierat, acestea fiind şi cele care au raportat date despre coletele cu plată ramburs de la intrarea în vigoare a legii.

„Începând cu luna aprilie 2023, în urma informaţiilor obţinute de la un singur furnizor de servicii poştale, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a demarat verificări la 723 persoane fi­zice care au încasat rambursuri în va­loare totală de aproximativ 550 mi­lioane lei din activitate de comerţ on-line şi nu şi-au îndeplinit obligaţiile fiscale“, spun reprezentanţii ANAF fără să prezinte situaţia pentru datele primite de la toate companiile de cu­ri­e­rat care au raportat informaţii cu privire la coletele cu plata ramburs.

De la 1 ianuarie 2023, companiile de curierat sunt obligate prin lege să raporteze la ANAF toate datele des­pre coletele cu plată ramburs. Rapor­tarea a fost făcută începând cu data de 1 ianuarie pentru serviciile presta­te în decembrie 2022 de către compa­niile de curierat. Cu toate că legea prevede ca toate companiile care au coduri CAEN de activităţi poştale şi de curierat sunt obligate să raporte­ze, doar 36 de companii s-au confor­mat şi au transmis datele instituţiei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!