11.4 C
București
miercuri, octombrie 16, 2024

Retail – De ce ajunge România să importe lapte şi produse lactate de circa 1 mld. euro pe an? Micile fabrici locale abia supravieţuiesc. Cazul falimentului Zarand Lactate – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În 2007, antreprenorul Sabin Sorin Rişcuţa a demarat un proiect de modernizare şi creştere a capacităţii de procesare prin construirea unei noi fabrici, pentru care a făcut şi împrumuturi.

În timp însă, datoriile bancare au crescut mult şi au dus la insolvenţa companiei în 2016, după 20 de ani de activitate, iar în 2020 a fost declarat falimentul.

De atunci, fabrica din Risculiţa, judeţul Hunedoara, este scoasă la vânzare, dar niciun investitor nu a fost interesat să o redeschidă, deşi importurile de lapte şi produse lactate în România cresc constant, ajungând aproape de 1 miliard de euro în 2023, conform statisticilor.

Fabrica de lapte Zarand Lactate a început producţia în 1995, procesând 3.000 de litri de lapte pe zi. În 2007, antreprenorul Sabin Sorin Rişcuţa a demarat un proiect de modernizare şi creştere a capacităţii de procesare prin construirea unei noi fabrici, pentru care a făcut şi împrumuturi.

În timp însă, datoriile bancare au crescut mult şi au dus la insolvenţa companiei în 2016, după 20 de ani de activitate, iar în 2020 a fost declarat falimentul. De atunci, fabrica din Risculiţa, judeţul Hunedoara, este scoasă la vânzare, dar niciun investitor nu a fost interesat să o redeschidă, deşi importurile de lapte şi produse lactate în România cresc constant, ajungând aproape de 1 miliard de euro în 2023, conform statisticilor.

Mai mult, aceasta este doar una dintre micile fabrici de lapte din România care vindeau local şi s-au închis pe rând. Chiar şi fabrici mai mari au fost sau sunt în pericol de a se închide. În acest an, grupul Lactalis România a anunţat închiderea fabricii Lactate Harghita din Miercurea Ciuc după ce în ultimii ani a închis şi fabrica La Dorna din Suceava.

În 2023, Prodlacta, unul dintre cei mai mari producători locali, a cerut insolvenţa, conform Tribunalului Braşov. De asemenea, producătorul Lactag, care avea o fabrică lângă Craiova, a intrat în insolvenţă în 2016.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!