23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Retail – Din comerţul electro-IT în banking. Dan Ostahie, milionarul din spatele grupului Altex, intră în industria bancară: BNR a aprobat achiziţia Porsche Bank, cu active de sub 500 mil. lei, de către Dan Ostahie, iar noua denumire a băncii va fi Credex Bank – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Dan Ostahie, milionarul din spatele grupului Altex, intră în industria bancară: BNR a aprobat achiziţia Porsche Bank, cu active de sub 500 mil.

♦ Tranzacţia va fi definitivată până la sfârşitul lunii iulie 2024, iar banca va rămâne operaţională şi până la acel moment şi după preluarea de către noul acţionar ♦ Consiliul Concurenţei a autorizat din vara anului 2022 această tranzacţie ♦ Porsche Bank are active de sub 500 mil...

lei, adică mai puţin de 0,1% din activele sistemului bancar ♦ Altex,  liderul comerţului electro-IT după vânzări, a fost în 2023 pe locul 3 în topul companiilor antreprenoriale româneşti, după Dedeman şi Oscar Downstream, cu o cifră de afaceri de 7 mld.

♦ Tranzacţia va fi definitivată până la sfârşitul lunii iulie 2024, iar banca va rămâne operaţională şi până la acel moment şi după preluarea de către noul acţionar ♦ Consiliul Concurenţei a autorizat din vara anului 2022 această tranzacţie ♦ Porsche Bank are active de sub 500 mil. lei, adică mai puţin de 0,1% din activele sistemului bancar ♦ Altex,  liderul comerţului electro-IT după vânzări, a fost în 2023 pe locul 3 în topul companiilor antreprenoriale româneşti, după Dedeman şi Oscar Downstream, cu o cifră de afaceri de 7 mld. lei.

Dan Ostahie, milionarul din spatele Altex, liderul comerţului electro-IT după vânzări şi a treia cea mai mare companie antreprenorială românească în 2023 după Dedeman şi Oscar Downstream, a intrat în cele din urmă şi în industria bancară.

BNR a aprobat achiziţionarea, în mod direct, de către Dan Ostahie (90,10%), proprietarul Altex, şi societatea Real Estate Srl (9,89%) a participaţiei de 100% din capitalul social şi din drepturile de vot ale Porsche Bank România SA, a anunţat retailerul electro-IT.

 


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!