Cristian Căzănaru, fondator, Nuit.ro (dreapta): Intrarea României în Schengen deschide noi oportunităţi logistice, ceea ce ne va permite să scalăm eficient livrările internaţionale.
Cristian Căzănaru şi-a propus la doar 21 de ani să creeze un brand care să rezolve o nevoie reală şi anume îmbunătăţirea calităţii somnului. Aşa a luat naştere Nuit, un brand de perne lansat cu banii puşi deoparte timp de o vară şi care a ajuns la o cifră de afaceri de 175.000 de euro în 2024, adică primul an de funcţionare al brandului, după cum spune antreprenorul.El este student în anul 4 la The Entrepreneurship Academy. „Începutul a fost foarte greu, pentru că aveam doar 600 de euro pentru a cumpăra stoc şi a face marketing. A trebuit să conving mai multe fabrici să îmi trimită câte 2-3 perne pe comandă, în loc de sute câte impuneau în mod normal, pentru a putea încerca o varietate cât mai mare de produse“, a povestit Cristian Căzănaru. Odată cu scalarea volumului de vânzări, l-a atras în business pe Vlad Bordei, care a preluat partea operaţională a afacerii, Cristian continuând să se ocupe de marketing şi clienţi. „Împreună am ridicat o rundă de investiţie de 50.000 euro de la un grup de investitori, printre care fondatorii Unfrosen.com şi alţi fondatori de start-up-uri locale“, a precizat Cristian. Unfrosen este un start-up românesc care a dezvoltat o platformă de tip marketplace B2B pentru industria modei.
Conform celor mai recente date, Marketplace-ul Unfrosen conectează peste 50 de furnizori cu o reţea de peste 3.000 de comercianţi din nouă ţări. Pentru perne, Nuit.ro colaborează cu producători din Uniunea Europeană.
„Alegerea furnizorilor noştri s-a bazat pe două criterii esenţiale: capacitatea de a produce la standarde premium şi flexibilitatea de a adapta rapid produsele pe baza feedbackului primit de la clienţi“. În prezent, Nuit.ro are trei game de produse, disponibile atât pe site-ul propriu cât şi pe eMag. „Pe viitor, ne interesează intrarea în magazine de specialitate, acolo unde clienţii pot testa produsele şi înţelege diferenţele dintre Nuit şi alte branduri. Suntem deschişi către parteneriate“, a punctat antreprenorul. Mai departe, antreprenorii din spatele Nuit îşi doresc să dezvolte noi soluţii care să răspundă la nevoile de somn, iar pe termen mediu planul include deschiderea unui showroom fizic, unde oamenii să poată testa produsele şi să primească consultanţă personalizată. „Planificăm să testăm piaţa europeană începând cu a doua jumătate a anlui 2025, cu un focus iniţial pe pieţele din Europa de Vest. Intrarea României în Schengen deschide noi oportunităţi logistice, ceea ce ne va permite să scalăm eficient livrările internaţionale. (…) Scopul final? Să facem Nuit un nume recunoscut în Europa pentru calitatea somnului“, a conchis Cristian.
Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).