Cristian Pocol, preşedintele ACC Recycling Services: Materiile prime secundare vor intra mai departe în producţie pentru materia primă pentru realizarea noilor echipamente.
♦ „Astăzi capacitatea instalată este la 25-30% faţă de cât este nevoie în zona de reciclare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE). Mai sunt necesare încă 3-4 fabrici de acest tip”.
Grupului polonez Elemental Holding, activ în România prin intermediul companiei ACC Recycling Services, estimează că va finaliza fabrica de reciclare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE) din Lăpugiu de Jos, la 30 km de Deva (jud. Hunedoara) în aproximativ doi ani, intrând astfel într-un sector unde România este codaşă.
Astfel, România s-a clasat în 2021 (ultimele date disponibile) pe ultimele locuri în ceea ce priveşte procentul de colectare a deşeurilor din echipamentele electrice şi electronice, cu 31,7%, conform datelor Eurostat.
Investiţia derulată de grupul polonez se ridică la aproape 20 mil. euro, iar pentru această investiţie ACC Recycling Services, în care Elemental Holding este asociat majoritar, a aplicat pentru o finanţare nerambursabilă prin PNRR de 8,4 milioane de euro. Noua unitate de reciclare va ocupa o suprafaţă de circa 16.000 metri pătraţi, incluzând un depozit de 1.600 mp şi platforme betonate de 10.000 mp. În total, fabrica va crea 36 de locuri de muncă.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).