Violeta Lebedov, director executiv al Fraher: Vom ambala lapte proaspăt şi acidofile, dar avem şi o secţie de brânzeturi maturate, care vor fi specificul fabricii, brânzeturi italiene precum Bastardo sau Raclette.“
Fraţii Ion şi Nicolae Herţea, care controlează grupul de firme Fraher cu afaceri cumulate de peste 25 de milioane de euro, vor deschide fabrica de lactate pe care o construiesc în localitatea Traian din judeţul Tulcea în luna iunie a anului 2023. Construcţia a început în 2020 şi iniţial spuneau că va fi gata în 2021, iar apoi menţionau luna decembrie a acestui an. Însă, evenimentele din ultimii trei ani – pandemia de COVID-19 şi războiul ruso-ucrainean fiind cele mai importante – au influenţat atât bugetul alocat investiţiei, cât şi termenul de finalizare.
„Valoarea investiţiei a crescut cu aproape 50% faţă de estimările iniţiale şi se ridică la 6 milioane de euro. Sperăm să ne oprim aici, dar mai avem încă un semestru, adică până în iunie 2023. Mai avem de lucru pe partea de instalaţii şi montaj şi probabil că vom mai cunoaşte nişte creşteri“, a spus Violeta Lebedov, director executiv al Fraher, în cadrul videoconferinţei ZF & BRD „Finanţarea agriculturii, bloc-start: încotro se îndreaptă investiţiile?“. Această investiţie este una importantă pentru grup, deoarece aduce valoare adăugată, prin procesarea laptelui crud de la ferma de vaci pe care o are Fraher, materie primă ce mergea către procesatori. Mai mult, era necesară pentru economia judeţului Tulcea, unde nu există în prezent nicio unitate mare de prelucrare a laptelui crud, ci doar ateliere, conform celor mai recente date de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).