23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Retail – Jean Valvis, Valvis Holding: Nu sunt adeptul unei strategii de branding şi marketing omogenă pentru toate pieţele externe. Cred că trebuie să te adresezi în funcţie de cultura pe care o are în mod istoric fiecare popor – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

O companie din industria alimentară care vrea să se dezvolte peste hotare trebuie să-şi adapteze strategia de branding şi marketing în funcţie de cultura culinară şi specificul fiecărui popor, din fiecare piaţă, crede Jean Valvis, preşedinte şi fondator al Valvis Holding, în cadrul conferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie 2024.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către doar în limita a 250 de semne.

O companie din industria alimentară care vrea să se dezvolte peste hotare trebuie să-şi adapteze strategia de branding şi marketing în funcţie de cultura culinară şi specificul fiecărui popor, din fiecare piaţă, crede Jean Valvis, preşedinte şi fondator al Valvis Holding, în cadrul conferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie 2024. „Nu sunt adept al unei strategii de branding şi marketing omogenă pentru întreaga planetă. Trebuie să mă adresez ca marketing în funcţie de cultura pe care o are în mod istoric o naţie, un popor. (…) Cred că este respectuos pentru orice cetăţean din lume să intri în logic lui, istoria lui, şi pe baza poveştii culinare pe care o are trebuie ca mesajul tău, strategia ta de comunicare, valorile pe care le promovezi acolo să fie declinate cu cultura locală”.
O astfel de mentatlitate necesită mai multe resurse, recunoaşte Jean Valvis, care acţionează şi ca om de marketing pentru Aqua Carpatica, neavând un director angajat în acest sens. „Eixstă un inconvenient că trebuie de fiecare dată să inventezi o poveste, să faci creative assets de advertising care sunt diferite, să plăteşti bani la filmele de producţie şi să nu poţi să foloseşti un film comun pentru toate ţările de pe planetă. E mai complicat, e mai scump, necesită un efort intelectual mai mare, trebuie şi mai multe agenţii de advertising, dar îmi asum această dificultate pentru că merge bine”.

Valvis Holding este proprietarul brandurilor AQUA Carpatica şi Domeniile Sâmbureşti. În 2022, a bătut palma cu PepsiCo pentru 20% din Aqua Carpatica. De numele Valvis se leagă şi branduri precum LaDorna, pe care le-a vândut către francezii de la Lactalis, sau Dorna, brand vândut către gigantul Coca Cola. Alături de PepsiCo, Jean Valvis a accelerat expansiunea Aqua Carpatica la nivel internaţional, iar acum se pregăteşte să atace piaţa din Polonia. „Atacăm piaţa din Polonia, s-au făcut concepte şi studii speciale ca să aflăm care sunt valorile unei ape minerale în Polonia, care este percepţia lor despre Carpaţi, când este o apă valoroasă pentru polonezi şi pentru ce caracteristici. Şi după s-a construit mesajul, se construieşte filmul şi se face conţinut specific şi mesaje pe social media”.Ce a mai declarat: În alte ţări nu este aşa prezentă cultura de apă minerală. De exemplu, în SUA se bea o apă procesată, o apă pe care românii nu ar putea să o bea. Apa procesată înseamnă apă curţată de nitraţi, dar împreună cu nitraţii se curăţă şi mineralele care dau gust apei. Poporul american nu are cultura de ape minerale pentru că nu are izvoare de ape minerale, geografic, adică nu e aşa privilegiat cum suntem noi aici cu Carpaţii. Am constatat că la multinaţionale există această cultură de comunitate, cultura de a fi împreună, de a trăi ca un colectiv. E ca un sat de care aparţine toată lumea şi toţi luptă pe aceeaşi direcţie. (…) La multinaţionale comunitatea este cultivată la nivel instituţionalizat, acolo ai procedură pentru familie. Carpaţii sunt binecuvântaţi cu apele minerale şi s-au găsit izvoare, azi am trei izvoare cu zero nitraţi. Germania, Olanda, Ungaria, Belgia şi Franţa, toate ţările agricole, sunt pline de nitraţi şi îngrăşăminţi. (…) Dacă am găsit un diamant aşa unic şi am trei copii care îmi cer să nu vând businessul, ar fi ciudat să vând pentru nişte milioane de euro. PepsiCo şi Aqua Carpatica devin un fel de ambasador economic al României. Nu ştiu dacă realizaţi strategia şi importanţa acestei strategii. În România realizăm 100% din ce ne-am propus în parteneriatul cu PepsiCo. Şi chiar pentru că succesul lor pe anumite segmente de piaţă era atât de pozitiv, într-un an de zile am fost nevoiţi să luăm decizii investiţionale de 8-10 milioane de euro pentru a face faţă la cerere.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!