9.8 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Retail – Monika Nachyla, Abris Capital: Niciodată în cariera mea de 20 de ani nu a fost atât de greu să strângem bani pentru un nou fond – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ Fondul de private equity Abris Capital vrea să strângă 500 mil.

Abris Capital este unul dintre cei mai activi investitori financiari din România, pariind până acum pe plan local 250-300 mil.

Fondul de private equity are în portofoliu cinci companii locale – Green Group (reciclare), Pehart Tec (producţie), Dental Investments (stomatologie), GTS (IT) şi Hyperfy (IT).

♦ Fondul de private equity Abris Capital vrea să strângă 500 mil. euro în următoarele 18 luni.

Investitorii sunt prudenţi sau momentan chiar nu mai investesc în regiunea Europei Centrale şi de Est, iar războiul de la graniţa României e un factor major în decizia lor, spune Monika Nachyla, partener Abris Capital.

„Investitorii sunt mai prudenţi decât oricând. Cu cât sunt mai departe geografic de această regiune, cu atât sunt mai prudenţi. Cei din SUA, spre exemplu, au pus investiţiile de aici pe pauză. Cei din Europa au nevoie de mai mult timp pentru a analiza oportunităţile.“

Şi asta vine într-o perioadă în care pieţele financiare au probleme la nivel global. Există totuşi şi motive de optimism.

„Instituţiile internaţionale care au anumite misiuni, cum ar fi dezvoltarea, precum BERD sau FEI, îşi concentrează atenţia pe Europa Centrală şi de Est mai mult decât oricând.“

Abris Capital este unul dintre cei mai activi investitori financiari din România, pariind până acum pe plan local 250-300 mil. euro.

„Am început recent strângerea de fonduri pentru cel de-al patrulea fond al nostru. Cu câteva luni înainte de a începe oficial procesul, am mers prin Europa, am discutat cu investitorii, cu instituţiile. Niciodată în cariera noastră, a partenerilor Abris – şi eu am 20 de ani de când fac asta -, nu a fost atât de greu să strângem bani.“

Fondul de private equity are în portofoliu cinci companii locale – Green Group (reciclare), Pehart Tec (producţie), Dental Investments (stomatologie), GTS (IT) şi Hyperfy (IT).

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!