14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Retail – Omer Susli reia expansiunea reţelei de magazine cu decoraţiuni Homelux, după ce a închis două anul trecut. Cea mai recentă inaugurare este la Râmnicu Vâlcea – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Magazinul are o suprafaţă de 250 de metri pătraţi şi este al treilea funcţional sub acest nume, alături de Homelux DN1 Value Centre Bucureşti (fostul centru comercial Prisma) şi Homelux Focşani (Str.

Centrul comercial River Plaza Mall din Râmnicu Vâlcea, unde a fost deschis acum un nou magazin Homelux, a fost cumpărat în 2022 chiar de Omer Susli de la Sonae Sierra, dezvoltatorul care are şi mallul Park Lake din Bucureşti.

Proiectul River Plaza Mall a fost inaugurat în noiembrie 2006 şi are o suprafaţă de aproximativ 12.000 de metri pătraţi, în vreme ce Vitantis Shopping Center are o suprafaţă de aproximativ 50.000 de metri pătraţi, fiind dezvoltat pe un teren de 80.000 de metri pătraţi...

Reţeaua de magazine cu obiecte de amenajări interioare Homelux, deţinută de antreprenorul Omer Susli, a deschis săptămâna aceasta un magazin nou în centrul comercial River Plaza Mall, din Râmnicu Vâlcea. Magazinul are o suprafaţă de 250 de metri pătraţi şi este al treilea funcţional sub acest nume, alături de Homelux DN1 Value Centre Bucureşti (fostul centru comercial Prisma) şi Homelux Focşani (Str. Aleea Parc nr. 2). Compania are şi un magazin online.
La începutul acestui an, Omer Susli spunea că a mai rămas doar cu două dintre cele patru unităţi care funcţionau sub acest nume, după ce a ales să închidă anul trecut două magazine, ambele în Ploieşti, în contextul economic dificil pe care îl traversează România. El avea planuri de extindere, dorindu-şi să ajungă la 20 de magazine, însă pandemia şi războiul au dat peste cap lucrurile. Centrul comercial River Plaza Mall din Râmnicu Vâlcea, unde a fost deschis acum un nou magazin Homelux, a fost cumpărat în 2022 chiar de Omer Susli de la Sonae Sierra, dezvoltatorul care are şi mallul Park Lake din Bucureşti. Susli a mai achiziţionat, tot anul trecut, şi complexul comercial Vitantis Shopping Center din Bucureşti de la fondul de investiţii Revetas Capital Advisors, prin intermediul Praktiker Real Estate România.

Proiectul River Plaza Mall a fost inaugurat în noiembrie 2006 şi are o suprafaţă de aproximativ 12.000 de metri pătraţi, în vreme ce Vitantis Shopping Center are o suprafaţă de aproximativ 50.000 de metri pătraţi, fiind dezvoltat pe un teren de 80.000 de metri pătraţi. Antreprenorul mai deţine proiecte comer­ciale şi în Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Bistriţa şi Bârlad. Mai multe dintre acestea au fost cum­pă­rate de la fondul american de in­vestiţii Portico Investments România. În Bârlad, clădirile sunt ocupate de retailerul Lidl şi de o staţie de carburanţi deţinută de compania MOL. În Tulcea, omul de afaceri a achiziţionat un centru comercial în care se regăsesc retaileri precum Lidl, Jysk şi Altex, iar în Drobeta-Turnu Severin, clădirea Fortuna Severin are chiriaşi precum Pepco, Jysk, Romstal, Poşta Română, Penny. În 2022, antreprenorul spunea că, din întregul business Homelux, online-ul generează aproximativ jumătate, uneori chiar 55% din vânzări, crescând în mod accelerat. În 2021, cifra de afaceri a Homelux a fost de 28 de milioane de lei, în scădere cu 2% faţă de anul precedent. În 2022, afacerile au scăzut la 20 de milioane de lei, iar compania a înregistrat pierderi de 2,8 milioane de lei, la un număr de 62 de angajaţi. În afară de Homelux, Omer Susli mai deţine şi companiile Romtextil – producător de fibre textile, Search Chemicals – firmă specializată în import/ export, Tempo Invest – fabrică de cretă măcinată (carbonat de calciu) şi transport rutier, Travel Tips – agenţie de turism. Omer Susli a avut până în 2017 reţeaua de magazine de bricolaj Praktiker, pe care a vândut-o către britanicii de la Kingfisher. Ulterior, el a pus bazele reţelei de magazine cu decoraţiuni interioare Homelux.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!