3.6 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Retail – Radiografia retailului alimentar în regiune în 2022: Piaţa din România e apropiată de cea din Cehia, deşi populaţia e de două ori mai numeroasă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Piaţa totală de retail alimentar din România, ce cuprinde atât vânzările offline, cât şi pe cele online, depăşeşte uşor 22 mld.

Mai mult, suma cheltuită pe alimente, băuturi şi bunuri de îngrijire este apropiată de cea din Cehia, o ţară mult mai mică, cu o populaţie de doar 10,5 milioane de oameni, arată datele din raportul State of Grocery in Central Europe 2023 - McKinsey & Company.

euro în retailul alimentar offline, suma fiind cu 16% mai mare decât în 2021.

Piaţa totală de retail alimentar din România, ce cuprinde atât vânzările offline, cât şi pe cele online, depăşeşte uşor 22 mld. euro. Ea este de peste trei ori mai mică decât cea din Polonia, cea mai dezvoltată economie din regiunea Europei Centrale şi de Est, deşi populaţia e doar la jumătate. Mai mult, suma cheltuită pe alimente, băuturi şi bunuri de îngrijire este apropiată de cea din Cehia, o ţară mult mai mică, cu o populaţie de doar 10,5 milioane de oameni, arată datele din raportul State of Grocery in Central Europe 2023 – McKinsey & Company.

Aceste cifre ilustrează de fapt că puterea de cumpărare diferă puternic între statele din regiune şi, deşi economia României avansează rapid, mai are până să prindă din urmă ţările mai dezvoltate. Iar asta în condiţiile în care, deşi există diferenţe de preţuri între statele din Europa Centrală, ele nu sunt atât de mari cât să justifice asemenea decalaje. Mai mult, sunt situaţii în care România e mai scumpă decât alte ţări.

Românii au cheltuit anul trecut 21,6 mld. euro în retailul alimentar offline, suma fiind cu 16% mai mare decât în 2021. În ceea ce priveşte canalul online, acesta a atras cheltuieli de 442 mil. euro, cu 31% mai mult decât în anul anterior.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!