CEO-ul OMV Petrom, Christina Verchere, s-a angajat ieri la cea mai importantă conferinţă regională organizată de România în ultimii ani, Three Seas Business Forum, în faţa unora dintre cei mai puternici oameni din energie din lume, că în următorii ani OMV Petrom, împreună cu Romgaz vor scoate 100 de miliarde de metri cubi de gaz din Marea Neagră şi că România va deveni cel mai important producător de gaze din Uniunea Europeană.
„Vom investi împreună cu partenerii noştri de la Romgaz 4 mld. euro pentru a aduce gazul la ţărm. Gazul va merge în primul rând în România şi după ce va fi satisfăcută cererea de pe piaţa locală va merge şi la export”, s-a angajat Verchere, răspunzând întrebării unde va merge gazul metan din Marea Neagră. Ea a spus că trecerea spre producţia de energie verde este o schimbare care se întâmplă o dată într-o generaţie.
Prezent la aceeaşi conferinţă, Georgios Stassis, directorul PPC România, firmă cu capital elen, care a cumpărat Electrica Sud de la Enel, a anunţat că săptămâna următoare va fi finalizată tranzacţia şi că prezenţa grecilor pe piaţa de distrbuţie a electricităţii în România este baza pentru o cooperare regională în vederea trecerii către energie verde şi decarbonizare.
Unul din cei mai „grei” oficiali din panelul despre viitorul energiei, organizat în cadrul forumului, a fost preşedintele Băncii Japoneze de Cooperare Internaţională, Nobumitsu Hayashi. „Am venit special la acest forum pentru că această zonă a ţărilor din estul Europei devine tot mai importantă pentru noi. Este adevărat că Franţa, Germania sau Italia sunt importante în continuare, dar centrul de gravitaţie se mută către est”, a explicat Hayashi, care conduce o bancă cu active de 3.000 mld. dolari.
The #3SI Business Forum.♦ Tensiunile geopolitice necesită eforturi pentru a accelera proiectele de infrastructură, rutele de transport şi diversificarea surselor de energie ♦ Iniţiativa Celor Trei Mări are un rol vital în stabilitatea şi securitatea regională şi globală, iar în contextul războiului din Ucraina a devenit un scut pentru apărarea cetăţenilor, a economiilor şi a securităţii ţărilor din regiune.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).