5 C
București
marți, ianuarie 21, 2025

Retail – Reff & Asociaţii şi Deloitte România au asistat fondul de investiţii SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry din Dej – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În 2023, MG Tec Industry a avut o cifră de afaceri de 286 milioane de lei, în creştere cu 27% faţă de anul precedent, un profit net de 688.000 de lei şi un număr mediu de 325 angajaţi, con form datelor de la Ministerul de Finanţe.

Produsele din portofoliul MG TEC Industry sunt distribuite atât pe plan intern (40% din producţie la jumătatea anului trecut) cât şi extern (60%) în ţări precum Ucraina, Serbia, Ungaria, Cehia, Polonia, Austria, Germania, Elveţia, Slovenia, conform ultimelor date furnizate de companie.

Fondul de private equity SARMIS Capital, înfiinţat în 2019 de către o echipă autohtonă, investeşte în companii din majoritatea sectoarelor de activitate atât din România, cât şi din Europa Centrală şi de Est.

O echipă multidisciplinară formată din avocaţi din cadrul Reff & Asociaţii şi din consultanţi financiari şi fiscali din cadrul Deloitte România au asistat fondul de investiţii SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry Tranzacţia a fost finalizată în luna octombrie 2024, în urma obţinerii aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare.
Avocaţii de la Reff & Asociaţii Î Deloitte Legal implicaţi în proiect, coordonaţi de Georgiana Singurel, Partener şi Liderul Practicii de drept comercial şi fuziuni şi achiziţii, au asigurat servicii juridice complexe pe tot parcursul tranzacţiei, acoperind etapa de due diligence juridic, care a presupus o analiză complexă din multiple unghiuri, precum şi asistenţă în faza de structurare şi implementare a tranzacţiei. De asemenea, experţii juridici au asistat SARMIS Capital în etapele de pregătire şi negociere a documentaţiei, de semnare şi de finalizare, ulterior îndeplinirii condiţiilor suspensive aplicabile. Echipa a fost formată din Ştefan Cărămidă, Senior Managing Associate, care a fost implicat în toate fazele esenţiale ale proiectului şi a lucrat îndeaproape în cadrul procesului de due diligence cu Adrian Radu, Senior Associate,  Ovidiu Bălăceanu, Senior Managing Associate, şi Călin Cosma, Senior Associate, care au acoperit aspectele legate de autorizaţii (inclusiv autorizaţii de mediu), Adrian Coman, Senior Managing Associate, specializat pe aspecte de ajutor de stat, Bogdan Vlad, Senior Associate, din echipa de drept bancar şi finanţări, şi Diana Stan, Managing Associate, din echipa de drept imobiliar. „Complexitatea proiectului a fost generată de specificul sectorului de activitate al MG-Tec Industry şi de aspectele multiple pe care le-a acoperit analiza noastră, ce a necesitat expertiză în diverse arii de practică – drept comercial, mediu, finanţări, imobiliar, dreptul muncii, consultanţă financiară şi fiscală”, spune Georgiana Singurel, Partener, Reff & Asociaţii Î Deloitte Legal, şi Liderul Practicii de drept comercial şi fuziuni şi achiziţii. Din cadrul Deloitte România, echipa implicată în proiect a asigurat serviciile de due diligence financiar, prin contribuţia lui Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Vlad Bălan, Director, a Silviei Mihu şi Laurei Necşuliu, Manageri, şi a Andreei Dobrotă, Associate, din departamentul Consultanţă Financiară. De asemenea, consultanţii fiscali Dan Bădin, Partener, Laura Bobar, Senior Manager, Alexandra Gheorghe, Manager, şi Ştefania Samson, Consultant, din departamentul Servicii Fiscale, au asigurat etapa de due diligence fiscal. Proiectul a beneficiat şi de contribuţia lui Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte România şi Moldova.

Producătorul de hârtie igienico-sanitare MG-Tec Industry deţine în prezent trei unităţi de producţie în Dej, judeţul Cluj, şi un portofoliu diversificat de produse comercializate atât sub mărci proprii, cât şi sub mărci private. În 2023, MG Tec Industry a avut o cifră de afaceri de 286 milioane de lei, în creştere cu 27% faţă de anul precedent, un profit net de 688.000 de lei şi un număr mediu de 325 angajaţi, con­form datelor de la Ministerul de Finanţe. Produsele din portofoliul MG TEC Industry sunt distribuite atât pe plan intern (40% din producţie la jumătatea anului trecut) cât şi extern (60%) în ţări precum Ucraina, Serbia, Ungaria, Cehia, Polonia, Austria, Germania, Elveţia, Slovenia, conform ultimelor date furnizate de companie. În urma tranzacţiei, SARMIS Capital va susţine MG-Tec Industry în procesul de expansiune internaţională. Fondul de private equity SARMIS Capital, înfiinţat în 2019 de către o echipă autohtonă, investeşte în companii din majoritatea sectoarelor de activitate atât din România, cât şi din Europa Centrală şi de Est. În cei peste 15 ani de activitate, fondul a fost implicat în 20 de tranzacţii, a investit peste 230 de milioane de euro şi a obţinut finanţări bancare de peste 250 de milioane de euro pentru companiile din portofoliu. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!