25 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Retail – Rolul decisiv al firmelor mici în economie. Şapte sectoare din economie, cu afaceri cumulate de 200 de miliarde de lei, sunt susţinute de microîntreprinderi şi firme mici – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ În agricultură, hoteluri şi restaurante, sănătate sau învăţământ, microîntreprinderile şi firmele mici contribuie cu peste 50% la cifra de afaceri totală a sectorului, ceea ce arată că sunt nu doar ca număr, ci şi ca impact în economie nucleul de bază al creşterii acestor pieţe.

euro şi 49 de angajaţi) au realizat în 2022 peste 50% din cifra totală de afaceri din agricultură, hoteluri şi res tau rante, sănătate, învăţământ, tranzacţii imo biliare, activităţi profesionale, alte acti vi tăţi de servicii, arată o analiză realizată ex clusiv pentru ZF de Bridge-to-Information.

♦ În agricultură, hoteluri şi restaurante, sănătate sau învăţământ, microîntreprinderile şi firmele mici contribuie cu peste 50% la cifra de afaceri totală a sectorului, ceea ce arată că sunt nu doar ca număr, ci şi ca impact în economie nucleul de bază al creşterii acestor pieţe.

Microîntreprinderile (firme care au până la 9 angajaţi şi afaceri de maximum 2 mil. euro) şi firmele mici  (cele cu afaceri de maxi­mum 10 mil. euro şi 49 de angajaţi) au realizat în 2022 peste 50% din cifra totală de afaceri din agricultură, hoteluri şi res­tau­rante, sănătate, învăţământ, tranzacţii imo­biliare, activităţi profesionale, alte acti­vi­tăţi de servicii, arată o analiză realizată ex­clusiv pentru ZF de Bridge-to-Information.

Cele şapte sectoare de activitate au avut împreună o cifră de afaceri de 200 mld. lei şi peste 580.000 de angajaţi. „Chiar dacă firmele mici şi micro au o pondere relativ redusă în cifra de afaceri totală pe economie, de doar 26% (micro – 10,7%, mici – 15,4%), există câteva industrii şi sectoare care sunt fie dominate de firmele mici şi micro, fie au o pondere semnificativă în totalul cifrei de afaceri“, a declarat pentru ZF Liviu Sav, CXO and co-founder al Bridge-to-Information.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!