14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Retail – Supliment Sistemul Garanţie-Returnare. Totul despre SGR – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Pentru că obiceiurile bune se formează în timp şi pas cu pas, programul funcţionează având ca resort garanţia de 50 de bani pe care o plătim la achiziţia fiecărei băuturi şi pe care o putem recupera la predarea ambalajului gol...

Era însă România pregătită pentru acest pas? Era nevoie de el? Era totul gata pe data de 30 noiembrie 2023, când rotiţele mecanismului SGR au început să se învârtă? La toate întrebările se vor găsi răspunsuri în perioada următoare...

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către doar în limita a 250 de semne.

România a intrat, de câteva săptămâni, într-o nouă eră în ceea ce priveşte colectarea şi reciclarea deşeurilor. Sub numele de cod „Sistemul Garanţie-Returnare“, pe scurt SGR, românii reînvaţă obiceiul restituirii ambalajelor de băuturi, aşa cum, de altfel, obişnuiau s-o facă şi în urmă cu mulţi ani. Pentru că obiceiurile bune se formează în timp şi pas cu pas, programul funcţionează având ca resort garanţia de 50 de bani pe care o plătim la achiziţia fiecărei băuturi şi pe care o putem recupera la predarea ambalajului gol. Cine ştie, poate cândva vom învăţa să colectăm separat chiar şi fără stimulentul garanţiei. Era însă România pregătită pentru acest pas? Era nevoie de el? Era totul gata pe data de 30 noiembrie 2023, când rotiţele mecanismului SGR au început să se învârtă? La toate întrebările se vor găsi răspunsuri în perioada următoare, pe măsură ce, văzând, făcând, greşind şi reparând, cu toţii vom înţelege în ce stadiu suntem şi ce şanse de îmbunătăţire avem. Am strâns laolaltă toate datele problemei, toate informaţiile-cheie la linia de start a SGR, pentru ca, peste un an de acum înainte, să facem un prim bilanţ şi să vedem ce am reuşit. Ambiţiile sunt mari, dar numai realitatea şi timpul vor arăta dacă sunt şi realiste. Poate că, pas cu pas, obiceiurile bune se vor infiltra discret şi definitiv în vieţile noastre, într-o lume şi o perioadă în care se vorbeşte despre sustenabilitate şi verde mai mult decât despre orice altceva.  

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!