21.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Retail – Verde Magnesium, companie în spatele căreia se află societatea americană de investiţii Amerocap, vrea să investească 1 mld. dolari în exploatarea minieră a magneziului şi în dezvoltarea unei fabrici de magneziu metalic în România – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Verde Magnesium, companie în spatele căreia se află societatea americană de investiţii Amerocap, vrea să investească 1 mld.

dolari, va asigura o capacitate maximă de producţie a fabricii de 90.000 de tone de magneziu metalic pe an şi se va realiza gradual, într-un orizont de circa opt-zece ani ♦ Prima tonă de magneziu metalic va fi produsă în aproximativ patru-cinci ani din acest moment...

România, membră a Uniunii Europene, a acordat vineri, 12 aprilie 2024, o concesiune minieră companiei Verde Magnesium, în spatele căreia se află societatea americană de investiţii Amerocap.

♦ Investiţia totală, de 1 mld. dolari, va asigura o capacitate maximă de producţie a fabricii de 90.000 de tone de magneziu metalic pe an şi se va realiza gradual, într-un orizont de circa opt-zece ani ♦ Prima tonă de magneziu metalic va fi produsă în aproximativ patru-cinci ani din acest moment.

Europa va relua exploatarea mi­nieră a magneziului pentru prima dată în mai mult de un deceniu, în timp ce Uniunea Europeană încearcă să îşi reducă dependenţa de importurile chinezeşti de materii prime esenţiale, scrie FT. România, membră a Uniunii Europene, a acordat vineri, 12 aprilie 2024, o concesiune minieră companiei Verde Magnesium, în spatele căreia se află societatea americană de investiţii Amerocap.

Compania Verde Magnesium vrea să investească 1 mld. dolari în ex­ploa­tarea minieră a magneziului şi în dez­voltarea unei fabrici de magneziu me­ta­lic în România, a spus pentru ZF Alexandru Roşu, CEO-ul acesteia. Lucrările de exploatare, precizează el, vor dura până la cinci ani de zile, iar în paralel se va lucra şi la dezvoltarea uni­tăţii de producţie a magneziului metalic.

 


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!