2.5 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Retail – Vinul zilei: un vin roșu cotat cu 97 puncte Luca Maroni, un vin reper pentru soiul Primitivo, cu nuanțe aromatice de fructe negre, cacao și condimente. Alcoolul ridicat este echilibrat foarte bine de taninuri și fructuozitate. Perfect alături de preparate pe bază de carne roșie și vânat – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Vinul zilei: un vin roșu cotat cu 97 puncte Luca Maroni, un vin reper pentru soiul Primitivo, cu nuanțe aromatice de fructe negre, cacao și condimente.

Vinul zilei, Papale Linea Oro Primitivo Di Manduria 2019, este un Primitivo savuros de la crama Varvaglione.

Vinul a primit 97 puncte de la Luca Maroni, unul dintre cei mai apreciați critici de vin din Italia.

Vinul zilei, Papale Linea Oro Primitivo Di Manduria 2019, este un Primitivo savuros de la crama Varvaglione. Vinul a primit 97 puncte de la Luca Maroni, unul dintre cei mai apreciați critici de vin din Italia.

Calitățile solului, selecția strugurilor, supervizarea procesului viticol, documentarea constantă sunt doar câteva dintre secretele Varvaglione, cramă condusă astăzi de Cosimo și Maria Teresa Varvaglione.

Papale Linea Oro Primitivo Di Manduria 2019 este realizat 100% din struguri Primitivo, un soi originar din bazinul Mediteranei, care produce vinuri bogate, uneori dulci sau fortificate.

Vinul de astăzi a fost cotat de Luca Maroni cu 97 de puncte, fiind încadrat astfel printre vinurile remarcabile. Autorul cărții “Guida dei Vini Italiani” (Ghid pentru vinurile italiene), Luca Maroni s-a născut pe 19 septembrie 1961, la Roma și a fost cel care a creat primul newsletter dedicat vinului din Italia.

Maroni a dezvoltat un sistem de punctaj 3×33 pentru vinurile pe care le degustă, notând cu un maximum de 99 de puncte vinurile pe care le consideră aproape de perfecțiune.

Luca Maroni nu acordă 100 de puncte pentru că acesta ar însemna “vinul perfect” și întotdeauna un alt vin mai bun poate să apară.

Papale Linea Oro 2019 este un vin roșu rubiniu intens, produs din struguri Primitivo selectați cu atenție și culeși manual. Maturat timp de 10 luni în butoaie de stejar franțuzesc și american, Papale Linea Oro este o creație complexă cu o corpolență plină, taninuri elegante și final persistent. Este un vin bogat în arome de gem și fructe de pădure, cu note de vanilie și ciocolată neagră. Se asociază perfect cu preparate pe bază de carne roșie și vânat. Se recomandă decantarea înainte de a fi consumat. Vinul are un potențial de învechire de 10 ani.

Alin Ioniță: “Vinul despre care vă vorbesc acum reprezintă pentru mine deja un reper când vine vorba despre soiul Primitivo. Este un vin serios, înzestrat cu volum bun, ce lansează arome cu start lent, care se dezvoltă însă elegante și generose, cât ai clipi. Nuanțele sale aromatice se prezintă ca un amestec reușit de fructe negre mature, cacao și condiment și se așază, cu bună știință, într-o catifea pe care taninurile o creează cu pașii lor mici.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!