31.8 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Energie – Oana Ozmen: Reglementarea cadrului legislativ de către Parlament şi elaborarea Strategiei Naţionale pe Hidrogen vor încuraja companiile să dezvolte proiecte pe hidrogen – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Reglementarea cadrului legislativ de către Parlament şi elaborarea Strategiei Naţionale pe Hidrogen vor încuraja companiile care vor să dezvolte proiecte pe hidrogen şi vor motiva sectorul bancar să finanţeze astfel de inițiative.

UE vrea majorarea la 40% a ponderii energiilor regenerabile în consumul final de energie în 2030, de la aproximativ 20% în 2019, noua ţintă înlocuind precedentul obiectiv referitor la o pondere de 32% a regenerabilelor în mixul energetic.

Deputatul PNL Oana Ozmen spune că este nevoie de campanii de conștientizare privind beneficiile utilizării hidrogenului atât pentru companii, cât şi pentru persoane fizice: “Cred că este important să le prezentăm oamenilor beneficiile pe care acest tip de combustibil le aduce în ceea ce privește reducerea impactului asupra climei”...

Reglementarea cadrului legislativ de către Parlament şi elaborarea Strategiei Naţionale pe Hidrogen vor încuraja companiile care vor să dezvolte proiecte pe hidrogen şi vor motiva sectorul bancar să finanţeze astfel de inițiative. O economie verde înseamnă o industrie nouă, bazată pe hidrogen, care o să genereze locuri de muncă pentru români, a declarat Oana Ozmen, secretar al Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, la Forumul Gazelor Naturale.

Oana Ozmen a spus: “La nivelul Comisiei pentru industrii şi servicii, am propus crearea unui grup de lucru dedicat hidrogenului, pentru a dezvolta cadrul legislativ necesar în domeniu. În acest demers, avem sprijinul ministrului energiei Virgil Popescu şi al preşedintelui Comisiei Bende Sandor. Suntem aproape de finalul dezbaterilor pe această temă şi sigur că, dacă mai sunt companii care doresc să ne trimită un punct de vedere, le adresez această invitație, sunt mai mult decât bineveniți.

Îmi exprim încrederea că, în strânsă legătură cu Ministerul Energiei şi celelalte autorităţi, vom reuşi să propunem şi să adoptăm proiecte de lege care să faciliteze tranziţia spre o economie bazată pe hidrogen.

Sper că, în curând, să prezentăm un prim draft de proiect de lege în domeniul hidrogenului. Ce este important, din perspectiva mea, este să vedem cum ducem mai departe această temă, pentru că, dincolo de legiferare, trebuie să ne asigurăm că încurajăm companiile să investească în acest fel de proiecte.

În ceea ce privește tranziția energetică, să nu uităm de mixul de care avem nevoie și aici gazul și nuclearul joacă un rol important. De asemenea, nu trebuie să uităm că România, ca parte a Uniunii Europene, și-a asumat anumite ținte. UE vrea majorarea la 40% a ponderii energiilor regenerabile în consumul final de energie în 2030, de la aproximativ 20% în 2019, noua ţintă înlocuind precedentul obiectiv referitor la o pondere de 32% a regenerabilelor în mixul energetic.

Din nefericire, în contextul politic actual, cu acest război la graniță, care a complicat foarte multă situația pe piața energiei, suntem oarecum într-o situație în care avem nevoie să utilizăm încă combustibili fosili, combustibili ca pe care Uniunea Europeană își propunea, într-un viitor cât mai apropiat, să fie scoşi în afara utilizării”.

Deputatul PNL Oana Ozmen spune că este nevoie de campanii de conștientizare privind beneficiile utilizării hidrogenului atât pentru companii, cât şi pentru persoane fizice: “Cred că este important să le prezentăm oamenilor beneficiile pe care acest tip de combustibil le aduce în ceea ce privește reducerea impactului asupra climei”.

Oana Ozmen a continuat: „Într-o vizită pe care am efectuat-o în Germania, împreună cu membri Comisiei de Industrii, am constatat că oamenii erau destul de reticenți în a locui într-un cartier rezidențial încălzit cu hidrogen, costul fiind foarte ridicat. Și dacă îl comparăm, este aproape egal cu prețul pe care îl utilizăm la ora actuală pentru un alt tip de combustibil pentru încălzire.

Cu privire la transportul pe hidrogen, știm că el este de interes, dar în același timp este important să dezvoltăm și centre de cercetare-inovare, pentru că, atunci când vorbim de transport, avem nevoie și de soluțiile tehnice pe care specialiștii le pot propune.
Eu cred că în domeniul hidrogenului nu poți legifera fără sprijinul specialiștilor și al cadrelor universitare, fiind un domeniu tehnic asupra căruia nu te poți apleca fără să ai o discuție cu cei care pot să aibă un cuvânt de spus în domeniu”.

Potrivit doamnei deputat, România este într-un proces accelerat de folosire a banilor europeni pentru producerea de energie regenerabilă. Pe lângă energia produsă prin mijloacele clasice (cărbune și nuclear), România investește miliarde pentru a susține producția de energie cu ajutorul noilor tehnologii: 149 de milioane de euro prin PNRR pentru producția de hidrogen din surse regenerabile; 1,1 miliarde de euro pentru dezvoltarea extinderii și modernizării rețelei de distribuție a energiei electrice; 388.050.000 euro pentru investiții în cogenerare de înaltă eficiență (CHP) în sectorul încălzirii centralizate.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Banking & Servicii financiare – CEC Bank a acordat o facilitate de credit de 112,6 milioane lei pentru spitalul oncologic din Mureş – Sinteza

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!