-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Analize și Trenduri – Sebastian Burduja: Acest succes istoric al listării Hidroelectrica arată că a fost o opţiune corectă, care a depăşit orice aşteptări – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

„Vorbim de un eveniment aşteptat de peste zece de ani şi despre cea mai mare listare din istoria Bursei de Valori Bucureşti şi din istoria regională recentă a pieţelor de capital.

Cea mai mare ofertă de acţiuni din istoria României a ajuns la final marţi, odată cu închiderea ofertei de listare la Bursa de Valori a producătorului de energie Hidroelectrica prin care acţionarul minoritar Fondul Proprietatea a scos la vânzare 78 de milioane de acţiuni pentru aproximativ 8,8 miliarde de lei...

Investitorii care nu au reuşit să subscrie acţiuni în sesiunea 23 iunie – 4 iulie le pot cumpăra direct de pe Bursa de Valori Bucureşti din 12 iulie, moment la care Hidroelectrica va începe oficial tranzacţionarea sub egida simbolului bursier H2O...

Mesajul Ministrului Energiei

„Vorbim de un eveniment aşteptat de peste zece de ani şi despre cea mai mare listare din istoria Bursei de Valori Bucureşti şi din istoria regională recentă a pieţelor de capital. Să listezi o companie înseamnă transparenţă, înseamnă asumare, capitalizare, înseamnă, de fapt, o economie de piaţă modernă. Acest succes istoric al listării Hidroelectrica arată că a fost o opţiune corectă, care a depăşit orice aşteptări. Sunt liberal şi acesta este drumul de urmat şi pentru alte companii din portofoliul ministerului pe care îl conduc”, a declarat Sebastian Bursuja, conform unui comunicat al Ministerului Energiei.

Moment istoric pentru România

Cea mai mare ofertă de acţiuni din istoria României a ajuns la final marţi, odată cu închiderea ofertei de listare la Bursa de Valori a producătorului de energie Hidroelectrica prin care acţionarul minoritar Fondul Proprietatea a scos la vânzare 78 de milioane de acţiuni pentru aproximativ 8,8 miliarde de lei. În opt zile, micii investitori au alocat 6,2 miliarde lei, ceea ce înseamnă un record.

Investitorii care nu au reuşit să subscrie acţiuni în sesiunea 23 iunie – 4 iulie le pot cumpăra direct de pe Bursa de Valori Bucureşti din 12 iulie, moment la care Hidroelectrica va începe oficial tranzacţionarea sub egida simbolului bursier H2O.

Bursa de Valori București a decis includerea Hidroelectrica în componenţa indicilor bursieri începând cu prima zi de tranzacţionare a companiei la bursă.

Anunțul oficial al companiei de stat

”Hidroelectrica, principalul producător de energie electrică din Romania, cu un portofoliu de producţie 100% din surse regenerabile şi unul dintre cei mai mari producători hidroenergetici din Europa, anunţă preţul ofertei publice iniţiale derulate de către Fondul Proprietatea S.A., cu sediul social în strada Buzeşti nr. 76- 80, etaj 7, Bucureşti, (sau acţionarul vânzător), un fond de investiţii alternativ administrat de Franklin Templeton International Services S.À R.L., în legătură cu acţiunile ordinare existente ale societăţii (“Acţiunile Oferite”).

După închiderea ofertei, Hidroelectrica va aplica pentru admiterea (“Admiterea”) la listare şi tranzacţionarea acţiunilor sale în categoria Premium a pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (“BVB”). Detaliile ofertei: Preţul de Ofertă a fost stabilit la 104 lei pe Acţiune Oferită (“Preţul de Ofertă”), ceea ce implică o capitalizare de piaţă de 46,8 miliarde de lei (9,4 miliarde lei).

Investitorii de retail au avut dreptul la un discount de 3% din Preţul de Ofertă pentru acele ordine de cumpărare care au fost înregistrate în primele cinci zile lucrătoare ale Perioadei de Ofertă. Preţul final de ofertă cu discount pentru acţiunile subscrise în aceste condiţii este de 100,88 lei pe Acţiune Oferită”, transmite compania.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!