21.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Banking & Servicii financiare – Mihai Buliga, Stela Corpacian și Răzvan Raț, noul Directorat al Transilvania Investments; compania a raportat un profit net de 232,26 milioane de lei, pentru 2023 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Mandatul membrilor Directoratului va fi de 4 ani, cuprins intre data de 21 aprilie 2024, sub conditia autorizarii de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, sau de la o data ulterioara de la care A.S.F. va emite respectiva autorizatie, pana la data de 20 aprilie 2028.

Transilvania Investments a înregistrat la data de 31.12.2023 un profit net de 232,26 milioane de lei, în creștere cu 264,5% fată de profitul anului anterior, fiind cel mai bun rezultat obținut în ultimii 5 ani.

Veniturile nete, care la finalul anului 2023 înregistrează valoarea de 279,16 milioane lei, sunt cu 205,6% mai mari comparativ cu veniturile aferente anului anterior, în timp ce cheltuielile totale au înregistrat o creștere de 8,5%.

Consiliul de Supraveghere al Transilvania Investments (TRANSI) a aprobat, azi numirea noilor membri ai Directoratului societatii, dupa cum urmeaza:  dl Mihai Buliga – Presedinte Executiv, dna Stela Corpacian – Vicepresedinte Executiv,  dl Razvan-Legian Rat – Vicepresedinte Executiv, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București

Mandatul membrilor Directoratului va fi de 4 ani, cuprins intre data de 21 aprilie 2024, sub conditia autorizarii de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, sau de la o data ulterioara de la care A.S.F. va emite respectiva autorizatie, pana la data de 20 aprilie 2028.

De asemenea, in sedinta din data de 15.02.2024, Consiliul de Supraveghere a aprobat noua componenta a comitetelor Consiliului, dupa cum urmeaza:

o   Comitetul de Audit: dl Patritiu Abrudan –presedinte, dl Horia–Catalin Bozgan– membru si dl Constantin Fratila – membru;

o   Comitetul de Risc: dl Constantin Fratila – presedinte, dl Marius – Petre Nicoara – membru si dl Vasile–Cosmin Turcu – membru;

o   Comitetul de Nominalizare: dl Patritiu Abrudan – presedinte, dl Marius-Petre Nicoara -membru si dl Vasile–Cosmin Turcu – membru;

o   Comitetul de Remunerare: dl Marius-Petre Nicoara– presedinte, dl Patritiu Abrudan– membru si dl Horia – Catalin  Bozgan– membru.

Transilvania Investments a înregistrat la data de 31.12.2023 un profit net de 232,26 milioane de lei, în creștere cu 264,5% fată de profitul anului anterior, fiind cel mai bun rezultat obținut în ultimii 5 ani.

Veniturile nete, care la finalul anului 2023 înregistrează valoarea de 279,16 milioane lei, sunt cu 205,6% mai mari comparativ cu veniturile aferente anului anterior, în timp ce cheltuielile totale au înregistrat o creștere de 8,5%.

La 31 decembrie 2023, activele totale ale societății însumează 1.814,18 milioane lei, fiind cu 27,2% mai mari decât cele înregistrate în aceeași perioadă a anului precedent.

Rezultatele înregistrate reflectă strategia de eficientizare a portofoliului implementată în ultimii 3 ani pentru toate cele 5 linii principale de business, potrivit companiei.

În sectorul turism, abordarea unor noi modele de business pentru companiile în care Transilvania Investments este acționar majoritar, precum Aro Palace și THR Marea Neagră, au dus la creșterea profitabilității prin redefinirea planurilor pe termen mediu.

Cu o investiție de 14 milioane de Euro finalizată în 2023, Turism Felix este, la rândul său, o companie cu un potențial important ce va fi exploatat în următorii ani.

Zona de real-estate este în focusul acestui an. Cu active în Brașov și Sibiu, Transilvania Investments lucrează, alături de echipele companiilor Independența, Casa Alba și Mecanica Codlea, pentru a dezvolta proiecte noi.

Diversificarea portofoliului cu investiții financiare noi, valorificarea unor participații prin exit-uri, dar și creșterea gradului de lichiditate, se numără și ele printre acțiunile care au facilitat reluarea în anul 2023 a plăților de dividende către acționari, arată Transi.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!