17.2 C
București
luni, mai 29, 2023

Banking & Servicii financiare – Kiril Khomiakov, Binance: Reglementarea pieței cripto este necesară; jucătorii incorecți au întors întreaga industrie înapoi cu câțiva ani – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Reglementarea pieței cripto este necesară, iar Binance, cea mai mare platformă de schimb pentru criptomonede din lume, susține 100% obiectivul autorităților de reglementare, ne-a spus Kiril Khomiakov, general manager Binance pentru Europa Centrală și de Est.

Sarcina principală este să se recâștige încrederea utilizatorilor și a autorităților de reglementare, deoarece autoritățile de reglementare sunt foarte preocupate de ceea ce s-a întâmplat și vor să se asigure că utilizatorii din fiecare țară, în principiu...

În ceea ce privește sistemul bancar, s-a întâmplat un lucru foarte interesant – înainte, când acțiunile băncilor și întreaga bursă scădeau, scădea și piața cripto.

Reglementarea pieței cripto este necesară, iar Binance, cea mai mare platformă de schimb pentru criptomonede din lume, susține 100% obiectivul autorităților de reglementare, ne-a spus Kiril Khomiakov, general manager Binance pentru Europa Centrală și de Est.

El ne-a spus, într-un interviu: “În spațiul reglementat, există mai puțin risc, mai puțină fraudă, mai puțină incertitudine, mai multă protecție, mai mulți utilizatori, mai multe investiții, PIB mai mare, mai multe afaceri, mai multă educație. Binance vrea să ajute autoritățile de reglementare să creeze noul cadru legislativ în fiecare țară. De îndată ce piața devine complet reglementată, va avea toate aceste avantaje. Pentru piața din România, vorbim cu autoritățile de reglementare și îi ajutăm să se pregătească pentru MiCA (reguli pentru Piețe de criptoactive), reglementarea la nivel european.”

***

Cum se poziționează Binance pe piața din România?

Kiril Khomiakov: România este una dintre cele mai importante piețe din Europa Centrală și de Est pentru noi. Avem aici o echipă de marketing. Am localizat tot conținutul nostru aici și avem și un hub tehnologic aici. Deci, avem aici multe dintre marile talente din IT care lucrează la proiectele globale ale Binance. Dar nu dezvăluim numărul angajaților din fiecare țară.

Ce investiții preferă românii? Care ar fi diferentele față de investitorii din alte tari?

Kiril Khomiakov: Am observat că portofoliul investitorilor noștri este similar. Investitorii  sunt în principal bărbați. Din păcate, nu există egalitate de gen în acest moment. Majoritatea cumpără cripto și apoi păstrează deținerea. Există de asemenea o parte care folosesc Academia Binance pentru a învăța. Există și o altă parte a utilizatorilor care sunt traderi. Mai mult sau mai puțin, acești trei piloni sunt în fiecare țară, similar cu România. De asemenea, aș spune că în România este un public mai tânăr decât în ​​alte țări.

Cum este afectată piața criptomonedelor de turbulențele din piețele bancare din SUA și Europa?

 Kiril Khomiakov: A fost afectată foarte negativ și a început, nu cu eșecurile acestor bănci din SUA, ci a început anul trecut cu marile fraude de pe piețele cripto. Așadar, mai întâi a fost colapsul cripomonedei Luna, apoi altele mai mici, și apoi s-a terminat cu colapsul platformei FTX. Din păcate, aceste mari eșecuri au creat o lipsă de încredere din partea autorităților de reglementare și a utilizatorilor în cripto. Acești jucători incorecți au întors întreaga industrie înapoi cu câțiva ani. Binance este liderul industriei. Sarcina principală este să se recâștige încrederea utilizatorilor și a autorităților de reglementare, deoarece autoritățile de reglementare sunt foarte preocupate de ceea ce s-a întâmplat și vor să se asigure că utilizatorii din fiecare țară, în principiu, cetățenii din fiecare țară, sunt protejați 100% de acest tip de lucruri.

În ceea ce privește sistemul bancar, s-a întâmplat un lucru foarte interesant – înainte, când acțiunile băncilor și întreaga bursă scădeau, scădea și piața cripto. Acum este ceva unic, situația s-a schimbat – băncile au scăzut, dar Bitcoin a crescut și, practic, piața cripto a început să funcționeze pentru ceea ce a fost concepută, pentru a oferi libertatea banilor tuturor utilizatorilor de pe glob. Cu toate acestea, nu se schimbă prea mult strategia noastră. Continuăm să implementăm foaia noastră de parcurs în ce privește produsele, continuăm să ne concentrăm asupra utilizatorilor noștri, primim feedback-ul lor și construim produsele cu utilizatorii noștri locali.

Cum vedeți intențiile de reglementare a pieței cripto în Europa? Ce reglementări considerați că ar fi necesare?

Kiril Khomiakov: Reglementarea este necesară și suntem cu toții de acord cu asta. Practic, obiectivul autorităților de reglementare și cel al Binance sunt 100% aliniate pentru că, în spațiul reglementat, există mai puțin risc, există mai puțină fraudă, există mai puțină incertitudine, mai multă protecție, mai mulți utilizatori, mai multe investiții, PIB mai mare, mai multe afaceri, mai multă educație. Deci Binance este alături de ei și vrea să ajute autoritățile de reglementare să creeze noul cadru în fiecare țară. De îndată ce piața devine complet reglementată, va avea toate aceste avantaje. Pentru piața din România, vorbim cu autoritățile de reglementare și îi ajutăm să se pregătească pentru MiCA, reglementarea la nivel european. Vor exista o mulțime de sublegi și trebuie să fie aplicate aici în România. Așa că lucrăm împreună cu autoritățile de reglementare pentru a face totul cât mai ușor și cât mai rapid posibil.

 Ce presupune colaborarea Binance cu Guvernul României?

Kiril Khomiakov: Lucrăm cu Agenția pentru Digitalizare, care va fi potențial viitor reglementator al pieței cripto. Lucrăm și cu Ministerul Digitalizării și am început să discutăm cu Ministerul Educației, despre cum Binance poate ajuta la educarea utilizatorilor români pentru alfabetizarea financiară, pentru a le explica riscurile și potențialul, și cum să se protejeze în lumea web. Știm că aproximativ 80% dintre utilizatorii români nu au cursuri de alfabetizare financiară sau educație financiară. Este sarcina noastră comună să ajutăm acești utilizatori să se protejeze.

Care sunt planurile de dezvoltare în România?

Kiril Khomiakov: Avem planuri mari, pentru că prețuim cu adevărat România pentru talenetele IT, al căror cost este încă mai mic decât pentru aceiași specialiști din Europa. De aceea, continuăm să investim în hub-ul nostru tehnologic aici în România, pentru a livra efectiv produse globale pentru Binance.

În ceea ce privește utilizatorii, vom lansa, în trimestrul următor, trei lucruri interesante. În primul rând, va fi Binance School – pentru educația despre care am vorbit că este necesară. Va fi o experiență învață și câștigă. Practic, utilizatorii care fac cursurile, câștigă niște USDT pentru a parcurge aceste cursuri și, în final, primesc certificatul NFT.

De asemenea, avem un Launchpad de tokenuri Binance pentru fani și invit pe toată lumea să participe (n.n. Binance Launchpad este platforma exclusivă de lansare a tokenurilor Binance, cu scopul de a sprijini ecosistemul cripto).

Iar cel de-al treilea este probabil cel mai important – acum testăm platforma fiscală, pentru ca toți utilizatorii din România, să sperăm că în T2, să-și poată face calculele pentru câștigul de capital și taxele datorate pe cripto.

Care sunt pașii pentru a tranzacționa pe Binance? Care sunt comisioanele?

Kiril Khomiakov: Taxele sunt foarte mici, 0,1% pe tranzacție. Aveam taxe zero pentru Bitcoin și Ethereum, dar acest lucru nu va continua, deci comisionul va fi de 0,1% pentru toate tranzacțiile. Vă puteți înregistra cu ușurință pe Binance, treceți de profilare (KYC – know your client) – vă verificați identitatea cu documentul național, cel mai probabil va dura 3 până la 5 minute, iar apoi puteți tranzacționa. 

Există vreo garanție pentru fondurile investite pe platformă?

Kiril Khomiakov: Da. Aceasta este de fapt cea mai importantă întrebare pentru toți utilizatorii, deoarece doresc să fie protejați de fraude. Binance face câteva lucruri în acest sens. În primul rând, avem un fond numai SAFU (The Secure Asset Fund for Users), în jur de 1 miliard de dolari. Dar, mai important, păstrăm activele utilizatorilor 1 la 1. Deci, nu convertim activele utilizatorilor. De exemplu, dacă utilizatorii români dețin 1 milion USDT, 1 miliard USD și 1 miliard Bitcoin, aceasta este criptomoneda exactă ținută în platformă. Nu tranzacționăm fonduri ale utilizatorilor, nu convertim fonduri ale utilizatorilor, nu investim fonduri ale utilizatorilor, nu datorăm nimănui bani. Păstrăm tot ce au utilizatorii noștri în aceleași monede și publicăm toate rezervele noastre, astfel încât oricine să poată intra pe site-ul nostru și să vadă că aceste rezerve sunt acolo 1 la 1.

Ce este un card Binance și la ce poate fi folosit?

Kiril Khomiakov: Binance Card este soluția grozavă pentru a vă putea păstra cripto în cont, pentru a vă crește portofoliul și pentru a plăti pentru toate bunurile și serviciile oriunde unde cardul este acceptat direct din cont. Practic, dacă doriți să plătiți o cafea sau dacă doriți să cumpărați noul iPhone, atunci cardul vă conectează portofelul de pe Binance la banca dumneavoastră emitentă și la terminalul POS din magazin. În momentul tranzacției, transformă criptomoneda în moneda de plată, la cursul pieței.

De asemenea, există cashback de la acest card. Cu cât deținerea dvs. este mai mare în cont, cu atât veți primi mai mulți bani înapoi din fiecare tranzacție.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!