10 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

Banking & Servicii financiare – Acționarii Bursei de Valori București au aprobat distribuirea de dividende totale de 10,3 milioane lei din profitul pe anul trecut – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Acționarii Bursei de Valori București (BVB) au aprobat, azi, distribuirea de dividende totale de 10,3 milioane lei din profitul pe anul trecut, potrivit unui raport publicat de operatorul de piață.

Totodată, AGA a aprobat rascumpararea de catre Societate a propriilor actiuni, in cadrul pietei unde actiunile sunt listate sau prin desfasurarea de oferte publice de cumparare, in conformitate cu prevederile legale aplicabile, in urmatoarele conditii: maximum 60.369 actiuni (reprezentand maximum 0,75% din capitalul social), la un pret minim egal cu pretul de piata de la BVB din momentul efectuarii achizitiei si un pret maxim egal cu valoarea cea mai mica dintre (i) 50 lei per actiune si (ii) valoarea cea mai mare dintre pretul ultimei tranzactii independente si pretul cel mai ridicat din momentul respectiv al ofertei de achizitionare, in conformitate cu prevederile art.

Programul se va desfasura pentru o perioada de maxim 18 luni de la data publicarii Hotararii adoptate in acest sens in Monitorul Oficial al Romaniei, partea a IV-a, in vederea implementarii Planului de acordare optiuni pe actiuni personalului Grupului BVB; acordarea unui mandat Consiliului Bursei pentru aducerea la indeplinire a acestei Hotarari...

Acționarii Bursei de Valori București (BVB) au aprobat, azi, distribuirea de dividende totale de 10,3 milioane lei din profitul pe anul trecut, potrivit unui raport publicat de operatorul de piață.

AGA a aprobat repartizarea profitului net statutar al Societatii realizat in anul 2022 in suma de 11.035.706 lei, astfel: alocarea sumei de 637.327 lei pentru rezerva legala si distribuirea sumei de 10.398.379 lei ca dividende. AGA a decis și aprobarea fixarii unui dividend brut/actiune de 1,2918 lei.

De asemenea, acționarii au decis aprobarea remuneratiei administratorilor Societatii pentru exercitiul financiar 2023 in cuantum de 5.000 lei net lunar/membru, limitelor generale ale remuneratiilor suplimentare pentru administratorii Societatii si recompensarea administratorilor Societatii pentru exercitiul financiar 2022.

Totodată, AGA a aprobat rascumpararea de catre Societate a propriilor actiuni, in cadrul pietei unde actiunile sunt listate sau prin desfasurarea de oferte publice de cumparare, in conformitate cu prevederile legale aplicabile, in urmatoarele conditii: maximum 60.369 actiuni (reprezentand maximum 0,75% din capitalul social), la un pret minim egal cu pretul de piata de la BVB din momentul efectuarii achizitiei si un pret maxim egal cu valoarea cea mai mica dintre (i) 50 lei per actiune si (ii) valoarea cea mai mare dintre pretul ultimei tranzactii independente si pretul cel mai ridicat din momentul respectiv al ofertei de achizitionare, in conformitate cu prevederile art. 3 alin. (2) din Regulamentul Delegat (UE) 2016/1052 al Comisiei din 8 martie 2016 de completare a Regulamentului (UE) nr. 596/2014 al Parlamentului European si al Consiliului in ceea ce priveste standardele tehnice de reglementare pentru conditiile aplicabile programelor de rascumparare si masurilor de stabilizare. Valoarea agregata a programului de rascumparare este de pana la 3.622.140 lei. Programul se va desfasura pentru o perioada de maxim 18 luni de la data publicarii Hotararii adoptate in acest sens in Monitorul Oficial al Romaniei, partea a IV-a, in vederea implementarii Planului de acordare optiuni pe actiuni personalului Grupului BVB; acordarea unui mandat Consiliului Bursei pentru aducerea la indeplinire a acestei Hotarari. Tranzactiile de rascumparare pot avea drept obiect doar actiuni platite integral si vor fi efectuate doar din profitul distribuibil sau din rezervele disponibile ale Societatii, inscrise in ultima situatie financiara anuala aprobata, cu exceptia rezervelor legale.

Grupul Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat un profit net de 10,43 mil. lei, în 2022, în urcare cu  +97% sau 5,14 mil. lei comparativ cu 2021.

Veniturile operaționale au fost de 56,54 mil. lei, mai mari cu 10,37 mil. lei vs 2021, +22% a/a, influențate de avansul veniturilor pe toate segmentele cu activitate ale Grupului.

Creșterea veniturilor operaționale a fost generată de avansul de 25% al veniturilor din tranzacționare, în principal, al veniturilor din oferte publice-acțiuni, creștere de 4 mil. RON față de anul precedent, dar si al tranzacțiilor pe piața principala de acțiuni-regular cu 7%. Veniturile din taxe emitenți au crescut față de 2021 cu 7%, (creștere inclusiv din actualizarea tarifelor cu rata inflației), iar veniturile din vânzare date cu 10%, pe fondul creșterii numărului de utilizatori. Creșterea este susținută și de veniturile din parteneriate media și evenimente, acestea fiind mai mari de peste 3x comparativ cu anul precedent, depășind 1 mil. lei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!