25.8 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

Banking & Servicii financiare – Acționarii Lion Capital au decis nedistribuirea profitului pe 2022 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Acționarii Lion Capital (fosta SIF Banat Crișana) au aprobat, în AGA de ieri, repartizarea profitului net aferent exercitiului financiar 2022, in suma de 95.467.148 lei, la Alte rezerve, ca surse proprii de finantare, potrivit raportului transmis Bursei de Valori București.

Astfel, actionarii au avut de ales intre doua variante> VARIANTA I – propusa de catre Consiliul de administratie: Aprobarea repartizarii profitului net realizat in anul 2022, in suma de 95.467.148 lei, la Alte rezerve, ca surse proprii de finantare, si VARIANTA II – propusa de catre actionarul Blue Capital S.A.: Aprobarea repartizarii profitului net realizat in anul 2022, in suma de 95.467.148 lei, astfel: 65.976.307,30 lei cu destinatia Dividende, respectiv un dividend brut in valoare de 0,13 lei/actiune platibil actionarilor de la data platii 15 iunie 2023, si 29.490.840,70 lei la Alte rezerve, ca surse proprii de finantare.

(i) Scopul Programului 7: Societatea va rascumpara actiuni in cadrul Programului 7 pentru distribuirea cu titlu gratuit catre membrii conducerii Societatii (administratori, directori), in scopul fidelizarii acestora, precum si al recompensarii pentru activitatea desfasurata in cadrul Societatii, conform criteriilor de performanta ce urmeaza a fi stabilite de Consiliul de Administratie.

Acționarii Lion Capital (fosta SIF Banat Crișana) au aprobat, în AGA de ieri, repartizarea profitului net aferent exercitiului financiar 2022, in suma de 95.467.148 lei, la Alte rezerve, ca surse proprii de finantare, potrivit raportului transmis Bursei de Valori București.

Anterior AGA, Lion Capital a completat convocatorul, la cererea Blue Capital, cu propunerea de repartizare de dividende.

Astfel, actionarii au avut de ales intre doua variante> VARIANTA I – propusa de catre Consiliul de administratie: Aprobarea repartizarii profitului net realizat in anul 2022, in suma de 95.467.148 lei, la Alte rezerve, ca surse proprii de finantare, si  VARIANTA II – propusa de catre actionarul Blue Capital S.A.: Aprobarea repartizarii profitului net realizat in anul 2022, in suma de 95.467.148 lei, astfel: 65.976.307,30 lei cu destinatia Dividende, respectiv un dividend brut in valoare de 0,13 lei/actiune platibil actionarilor de la data platii 15 iunie 2023, si 29.490.840,70 lei la Alte rezerve, ca surse proprii de finantare.

Blue Capital detine 9,0423% din capitalul social al Lion Capital.

Acționarii companiei au mai decis, ieri, derularea unui program de rascumparare a actiunilor proprii („Programul 7”) de catre Societate, cu respectarea prevederilor legale aplicabile si intrunind urmatoarele caracteristici principale:

(i) Scopul Programului 7: Societatea va rascumpara actiuni in cadrul Programului 7 pentru distribuirea cu titlu gratuit catre membrii conducerii Societatii (administratori, directori), in scopul fidelizarii acestora, precum si al recompensarii pentru activitatea desfasurata in cadrul Societatii, conform criteriilor de performanta ce urmeaza a fi stabilite de Consiliul de Administratie.

(ii) Numarul maxim de actiuni ce pot fi rascumparate: cel mult 990.000 de actiuni;

(iii) Pretul minim per actiune: 0,1 lei;

(iv) Pretul maxim per actiune: 6,5747 lei;

(v) Durata Programului 7: maximum 18 luni de la data publicarii hotararii in Monitorul Oficial al Romaniei, partea a IV-a;

(vi). Plata actiunilor dobandite in cadrul Programului 7 va fi facuta din sursele prevazute de lege.

AGA a mai decis utilizarea actiunilor achizitionate in cadrul Programului 7 de rascumparare a actiunilor proprii, in vederea distribuirii cu titlu gratuit catre membrii conducerii Societatii (administratori, directori), in cadrul unui Plan de tip „Stock Option Plan”, cu respectarea legislatiei in vigoare. Consiliul de Administratie al societatii este imputernicit sa adopte toate masurile necesare si sa indeplineasca toate formalitatile cerute pentru aprobarea si implementarea Planului de tip „Stock Option Plan”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!