0.8 C
București
duminică, februarie 5, 2023

Banking & Servicii financiare – Acționarii THR Marea Neagră au aprobat Programul de valorificare a patrimoniului imobiliar – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Recent, Transilvania Investments (care deține 78,6% din EFO) a anunțat că noua importante hoteluri din Eforie Sud si Eforie Nord, precum si alte active de pe litoralul romanesc, vor fi scoase la licitatie in perioada urmatoare, in urma deciziei companiei de a-si repozitiona portofoliul pe care il detine in sectorul ospitalitatii.

Transilvania Investments detine in prezent, prin companiile de turism din portofoliu, peste 8.000 de camere de hotel in intreaga tara, sectorul ospitalitatii acoperind 25% din portofoliul fondului.

Fondul de investitii s-a implicat activ, in ultimul an, pentru a sprijini companiile la care este actionar majoritar in a gasi resurse financiare si umane care sa sprijine procesul de eficientizare a activitatii.

Acționarii THR Marea Neagră (EFO) au aprobat Programul de valorificare a patrimoniului imobiliar, până la  31.12.2023, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București, după AGA de la finalul  lunii noiembrie..

Astfel, AGA a decis aprobarea completarii Programului de valorificare a patrimoniului imobiliar, la lit.b) valorificarea prin vanzare, cu urmatoarele imobile: Complex Bran- Brad- Bega si  Complex Venus din statiunea Eforie Nord,  Complex Magura si  Bai Reci Namol din statiunea Eforie Sud.

De asemenea, acționarii au aprobat mandatarea  Consiliului de Administratie al societatii pentru inchirierea activelor societatii prezentate in programul de valorificare  a patrimoniului imobiliar al THR Marea Neagra SA, pe baza unei proceduri aprobate de catre Consiliul de Administratie  care sa asigure incasarea de  catre societate a celui mai bun pret, procedura care va contine cel putin urmatoarele etape:

             (i) organizarea de licitatii sau analiza de oferte intr-un termen dat, dar nu mai tarziu de 31.12.2022;

             (ii)  nu vor fi asumate de catre THR Marea Neagra SA lucrari de investitii si/sau preluari de investitii ramase neamortizate  ( in perioada de inchiriere) pe care chiriasul intelege sa le faca in activele inchiriate ( eventualele investitii vor fi efectuate exclusiv in sarcina chiriasului);

            (iii) situatia eventualelor investitii sau cheltuieli de intretinere, unde este cazul, previzionate ca vor fi efectuate de chirias, va ajuta la determinarea perioadei de inchiriere (pentru a realiza amortizarea lor de catre chirias anterior incetarii contractului de inchiriere);

            (iv) perioada de inchiriere nu va putea depasi 5 ani;

            (v) proprietarul activului (THR Marea Neagra SA) isi pastreaza dreptul de vanzare a activului inchiriat, oricand pe perioada de inchiriere, cu asigurarea dreptului de preemtiune, daca este cazul, la cea mai buna oferta de pret primita in procedura de vanzare;

            (vi) introducerea in cadrul contractului de inchiriere  a unor clauze necesare si suficiente care sa conduca la intrarea in posesie a activului inchiriat intr-o procedura simpla, facila, la expirarea contractului de inchiriere sau incetarea acestuia inainte de termen;

            (vii) comunicarea prin raport curent a incheierii contractului/contractelor de inchiriere.

Mandatul acordat consiliului de administratie pentru ducerea la indeplinire a celor aprobate in cadrul acestui punct al ordinei de zi este valabil pana la 31.12.2022.

Recent, Transilvania Investments (care deține 78,6% din EFO) a anunțat că noua importante hoteluri din Eforie Sud si Eforie Nord, precum si alte active de pe litoralul romanesc, vor fi scoase la licitatie in perioada urmatoare, in urma deciziei companiei de a-si repozitiona portofoliul pe care il detine in sectorul ospitalitatii.

In ultimul an, Transilvania Investments a derulat o ampla analiza a tuturor activelor detinute in turism, cu scopul final de a defini strategia de investitii pe termen lung in acest domeniu si de a maximiza randamentul acestora. Alaturi de echipa de consultanti implicata, fondul de investitii a decis concentrarea resurselor pe o parte din portofoliul actual, alte active urmand a fi scoase la vanzare sau inchiriate.

Dintre acestea, hotelurile Diana, Venus, Minerva, Jupiter, Complexul Bran Brad Bega din Eforie Nord si Capitol si Magura din Eforie Sud ofera posibililor investitori acces la investitii in zone strategice de pe litoral, cu cresteri importante ale numarului de turisti in ultimii ani. Hotelurile sunt plasate pe sau in imediata apropiere a plajelor si sunt destinate in principal turismului de familie. Hotelurile insumeaza, in prezent, peste 1.000 de camere clasate la 2,3 sau 4*.

Transilvania Investments detine in prezent, prin companiile de turism din portofoliu, peste 8.000 de camere de hotel in intreaga tara, sectorul ospitalitatii acoperind 25% din portofoliul fondului. Fondul de investitii s-a implicat activ, in ultimul an, pentru a sprijini companiile la care este actionar majoritar in a gasi resurse financiare si umane care sa sprijine procesul de eficientizare a activitatii. Primele rezultate la 9 luni publicate de catre companiile din turism arata o evolutie pozitiva pentru anul in curs.

Transilvania Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de investitii din Romania, listat pe Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRANSI. Misiunea fondului este de a maximiza randamentele investitorilor, prin administrarea unui portofoliu complex de active ce include companii din sectoarele financiar, turism, real estate, energie si IT.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!