30.3 C
București
luni, iulie 22, 2024

Banking & Servicii financiare – Acțiunile europene sunt acum mai atractive decât acţiunile americane – UBS – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Acțiunile europene sunt acum mai atractive decât acţiunile americane, potrivit băncii elveţiene UBS, factori precum datele economice, ratele dobânzilor și câștigurile jucând un rol cheie, scrie CNBC.

Într-o notă intitulată: „A U-Turn: Favorizând Europa în detrimentul acțiunilor americane”, strategii băncii au spus că acțiunile europene, cu excepția Regatului Unit, depășesc acum SUA pe „tabloul de bord regional”.

UBS a subliniat o serie de motive pentru „întoarcerea” sa spre Europa, în special având în vedere că piețele din SUA tind să le depășească pe cele europene.

Acțiunile europene sunt acum mai atractive decât acţiunile americane, potrivit băncii elveţiene UBS, factori precum datele economice, ratele dobânzilor și câștigurile jucând un rol cheie, scrie CNBC.

Într-o notă intitulată: „A U-Turn: Favorizând Europa în detrimentul acțiunilor americane”, strategii băncii au spus că acțiunile europene, cu excepția Regatului Unit, depășesc acum SUA pe „tabloul de bord regional”. Japonia este în fruntea listei UBS, Marea Britanie este pe locul doi, iar Europa pe locul trei.

UBS a subliniat o serie de motive pentru „întoarcerea” sa spre Europa, în special având în vedere că piețele din SUA tind să le depășească pe cele europene.

Momentul economic

Anunţul UBS ar putea fi o surpriză, având în vedere că actuala creștere economică a SUA a depășit cu mult Europa în ultimul timp, creşterea PIB în SUA având o rată de 1,6% în primul trimestru al anului 2024, în timp ce PIB-ul zonei euro a ajuns la 0,3% în aceeași perioadă. Cu toate acestea, UBS estimează că acest decalaj dintre cele două regiuni s-ar putea reduce în curând.

Indicatorii urmăriți de bancă – cum ar fi datele privind Indicele Managerilor de Achiziții (PMI) – sugerează creștere pentru PIB-ul european și un risc de scădere pentru PIB-ul SUA, a spus banca.

Economiile în exces în Europa sunt, de asemenea, mai mari și nu sunt la fel de utilizate ca în SUA, iar condițiile de creditare bancară pentru companii sunt mai relaxate în Europa, ceea ce ar putea, de asemenea, să beneficieze de creștere, a menționat UBS.

Politica monetară este un alt domeniu cheie de urmărit, a spus banca elvețiană. Unele dintre băncile centrale ale Europei au început deja relaxarea, iar Banca Centrală Europeană este de așteptat să facă acest lucru în iunie. Cu o diminuare a inflației mai constantă în Europa decât în SUA, „calea către rate mai scăzute este mult mai clară”, a spus UBS.

Modelele arată, de asemenea, că reducerile ratelor în Europa vor stimula economia mai mult decât în SUA, a spus UBS.

Evaluări

Evaluările europene au început, de asemenea, să pară mai atractive în ultimele luni, a spus UBS. Așa-numita primă de risc pentru acțiuni (ERP) – sau randamentul în exces al investiției în acțiuni în comparație cu alternativele fără risc – este mult mai mare în Europa decât în SUA, a constatat banca.

„ERP-ul din Europa este cu 2,1 puncte procentuale peste SUA, aproape de un nivel record. P/E ajustat de sector la 18% sub cel al SUA a fost doar la niveluri similare sau mai scăzute atunci când a existat o recesiune/criză din zona euro. Nu avem niciunul”, au subliniat strategii.

Momentul câștigurilor

Momentul relativ al câștigurilor „se mișcă, de asemenea, în favoarea Europei”, a spus UBS, cu un euro mai slab și un PMI mai puternic care se așteaptă să stimuleze revizuirile câștigurilor.

„Marjele de profit europene (în mod critic, ex-financiare) sunt mult mai puțin extinse decât în SUA, iar în SUA 67% din îmbunătățirea marjei a venit din factori nesustenabili (rate mai mici și impozite mai mici), comparativ cu doar 3% în Europa”, au spus strategii UBS.

În cele din urmă, în timp ce Europa are o lipsă serioasă de acţiuni tehnologice – care a fost un factor cheie în performanța sa slabă – aproximativ 40% din capitalizarea sa de piață este alcătuită din companii care sunt lideri în industrie sau unice, a spus UBS, și nu au niciunul concurenți direcți din SUA.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!