3.6 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Banking & Servicii financiare – Alpha Bank Romania în primul semestru: portofoliul de credite a ajuns la 3,02 miliarde de euro expunere netă, marcând o creștere de 10% – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

La finalul semestrului 1 al anului 2023, portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a ajuns la 3,02 miliarde de euro expunere netă, marcând o creștere de 10% față de primul semestru al anului trecut, în timp ce depozitele clienților s-au ridicat la 3,04 miliarde de euro, în creștere cu 13,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

În primul semestru al anului, Alpha Bank Romania a desfășurat o activitate comercială puternică, impulsionată de creșterea creditării IMM-urilor și de activitatea din zona companiilor mari, potrivit unui comunicat al băncii.

Volumul creditelor noi acordate IMM-urilor în semestrul 1 al anului 2023 a înregistrat o creștere de 39% față de aceeași perioadă a anului trecut, marcând cea mai bună performanță din ultimii 12 ani.

  • Portofoliul de credite a înregistrat un avans de 10% față de aceeași perioadă a anului trecut, creștere susținută în special de finanțarea persoanelor juridice – atât companii mari, cât și IMM-uri;

  • Pe baza unei activități comerciale puternice și a unei gestionări eficiente a riscurilor, profitul net a ajuns la 23 milioane de euro;

La finalul semestrului 1 al anului 2023,  portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a ajuns la 3,02 miliarde de euro expunere netă, marcând o creștere de 10% față de primul semestru al anului trecut, în timp ce depozitele clienților s-au ridicat la 3,04 miliarde de euro, în creștere cu 13,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Activele totale ale băncii au ajuns la finalul primului semestru la 4,35 miliarde euro, crescând cu 9% față de perioada similară a anului anterior. Profitul net a ajuns la nivelul de 23 milioane de euro, reflectând activitatea comercială puternică și o gestionare eficientă a riscurilor.

În primul semestru al anului, Alpha Bank Romania a desfășurat o activitate comercială puternică, impulsionată de creșterea creditării IMM-urilor și de activitatea din zona companiilor mari, potrivit unui comunicat al băncii.

Alpha Bank Romania și-a consolidat poziția pe piața creditelor sindicalizate și a finanțărilor structurate, intensificând activitatea pe cele două segmente. Stocul de credite acordate companiilor mari a înregistrat un avans anual de 18%, cu accent crescut pe finanțarea proiectelor sustenabile.

Alpha Bank Romania a continuat să participe activ la toate programele derulate de Guvernul României destinate dezvoltării mediului de afaceri: IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest, Innovation, Femeia Manager și Start-Up Nation.

De asemenea, Alpha Bank Romania oferă fermierilor finanțări pe baza subvențiilor de la Agenția de Plăti și Intervenție pentru Agricultură (APIA), în cadrul Schemei de plată unică pe suprafață (SAPS).

Volumul creditelor noi acordate IMM-urilor în semestrul 1 al anului 2023 a înregistrat o creștere de 39% față de aceeași perioadă a anului trecut, marcând cea mai bună performanță din ultimii 12 ani.

În luna mai, pentru a susține mediul antreprenorial local și pentru diversificarea portofoliului de produse existent, Alpha Bank Romania a lansat un nou produs de creditare dedicat IMM-urilor – Creditul pentru nevoi generale de afaceri, pentru accesarea căruia nu sunt necesare documente justificative.

În zona soluțiilor de plată pentru comercianți, banca și-a consolidat poziția de jucător de top, volumul plăților procesate prin soluțiile de tip POS, Tap to Phone și e-commerce atingând un nivel istoric, în creștere cu 29% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Alpha Bank Romania a continuat să investească în transformarea digitală, atât pentru a oferi o experiență digitală superioară clienților, cât și pentru automatizarea și digitalizarea proceselor interne. Astfel, clienții persoane fizice își pot deschide cont la Alpha Bank Romania 100% online, fără video-interviu, prin intermediul platformei de digital onboarding. Platforma tehnică ce susține întregul proces integrează cele mai avansate tehnologii privind identificarea persoanelor la distanță cu ajutorul elementelor biometrice, iar contul poate fi deschis oricând, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

În luna iunie, Alpha Bank Romania a lansat, împreună cu Groupama, o versiune extinsă pentru asigurarea de călătorieTravel all Seasons”, produsul oferind suport medical la distanță, prin serviciul de telemedicină ÎntreabăMedic. Noua variantă a asigurării aduce extinderi în acoperirea riscurilor aferente practicării sporturilor de sezon și acoperiri valabile inclusiv pentru călătoriile pe teritoriul României. Totodată, au fost extinse beneficiile pentru membrii familiei asiguratului, aceștia putându-se bucura de acoperirile alese, chiar dacă nu călătoresc împreună.

De asemenea, au fost deschise șase noi centre Gold în București, Galați, Bacău, Râmnicu Vâlcea și Constanța, rețeaua dedicată membrilor Alpha Gold Personal Banking ajungând la 28 de centre.

Totodată, Alpha Bank România a continuat să sprijine cultura și implicarea în comunitate fiind partener al Bursei de Spectacole și al Programului de Voluntariat și la cea de-a 30-a ediție a Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).  De asemenea, banca a continuat să promoveze creșterea educației financiare prin implicarea într-o serie de programe adresate mediului preuniversitar.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru. Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală. Bancă sistemică, cu o prezență națională de aproape 30 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii și produse moderne atât pentru persoane fizice, cât și pentru IMM-uri și segmentul corporativ.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!