15.2 C
București
luni, mai 27, 2024

Banking & Servicii financiare – ALRO a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 803 milioane RON în T1 2024 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Grupul ALRO a înregistrat o cifra de afaceri de 803 milioane RON, în trimestrul I, mai mare în comparație cu T1 2023, când s-a situat la 790 milioane RON, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Primul trimestru al anului 2024 a continuat tendința LME (cotația aluminiului la Bursă de Metale de la Londra) înregistrată în T4 2023, cu o creștere a prețurilor și a cererii care s-a tradus în producție mai mare la nivelul Grupului...

Volumul mai mare al vânzărilor și concentrarea pe produse cu valoare adăugată și pe investiții în procese de producție sustenabile, cu eficiență mai mare, au condus la un rezultat brut pozitiv de 14 milioane RON, în T1 2024, față de unul negativ de 35 milioane RON, în T1 2023.

Grupul ALRO a înregistrat o cifra de afaceri de 803 milioane RON, în trimestrul I, mai mare în comparație cu T1 2023, când s-a situat la 790 milioane RON, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Primul trimestru al anului 2024 a continuat tendința LME (cotația aluminiului la Bursă de Metale de la Londra) înregistrată în T4 2023, cu o creștere a prețurilor și a cererii care s-a tradus în producție mai mare la nivelul Grupului, în principal pentru produse cu valoare adăugată mare și foarte mare. ALRO a înregistrat o EBITDA pozitivă de 86 milioane RON în T1 2024, în creștere față de T1 2023 când s-a situat la 22 milioane RON. Acesta a fost și rezultatul deciziilor strategice luate de Grup în ultimii doi ani și a eforturilor continue de a poziționa ALRO că jucător de încredere în industria aluminiului. Volumul mai mare al vânzărilor și concentrarea pe produse cu valoare adăugată și pe investiții în procese de producție sustenabile, cu eficiență mai mare, au condus la un rezultat brut pozitiv de 14 milioane RON, în T1 2024, față de unul negativ de 35 milioane RON, în T1 2023.

“Primele trei luni ale anului 2024 ne-au arătat, încă o dată, că noul model de business pe care l-am adoptat a fost cel corect, accentul pus pe produse cu valoare adăugată mare și pe producția de aluminiu reciclat ajutându-ne să ne îmbunătățim rezultatul final și punându-ne într-o poziție bună pentru a acoperi cererea tot mai mare de aluminiu”, a declarat Marian NĂSTASE, Președintele Consiliului de Administrație al ALRO.

“Astfel, vom continuă să investim în afacerea noastră, concentrându-ne pe proiecte strategice menite să diversifice suplimentar portofoliul de produse și să ne apropie și mai mult de nevoile clienților noștri, dar și pe soluții de reducere și securizare a consumului de energie pe termen lung”, a adăugat Marian NĂSTASE, Președintele Consiliului de Administrație al ALRO.

În T1 2024, cotația aluminiului la Bursă de Metale de la Londra a rămas la același nivel înregistrat în T4 2023, arătând o tendința de stabilizare peste nivelul de 2.200 USD/tonă, după o scădere înregistrată în primele trei trimestre ale anului 2023. Mai mult, spre sfârșitul T1 2024 prețul aluminiului a început să crească, în aprilie 2024 media LME la trei luni ajungând la 2.526 USD/tonă, mai mare cu 11% decât în martie 2024.

Cotațiile mai mari ale aluminiului s-au tradus într-o creștere a cererii în sectoare-cheie, cum ar fi industria aerospațială sau auto, și la reaprovizionarea din sectorul distribuției. Că atare, Grupul s-a aflat într-o poziție bună în ceea ce privește portofoliul de produse datorită investițiilor pe termen lung și strategiei sale puternice de a întră pe noi piețe și de a satisface cererea celor mai sofisticați clienți ai săi. Acest lucru s-a tradus printr-o creștere a producției laminate plate cu aproape 7.740 de tone în T1 2024 față de T1 2023.

Mai mult, Grupul ALRO și-a continuat investițiile strategice care vizează creșterea producției de produse cu valoare adăugată ridicată și foarte mare, creșterea eficienței operaționale și reducerea amprentei ecologice.

Astfel, în T1 2024 Grupul a continuat investiția de 2,75 milioane USD într-un cuptor de îmbătrânire a aluminiului, menită să crească producția de produse cu valoare adăugată mare și foarte mare. Acest cuptor electric de ultima generație va înlocui trei cuptoare alimentate cu gaze naturale, acesta fiind, de asemenea, un pas important către atingerea obiectivului ALRO de a deveni un producător mai ecologic.

Grupul a pus în funcțiune, de asemenea, o linie de prelucrare a plăcilor de aluminiu (cut-to-size) în T1 2024, cu scopul de a diversifică producția de plăci în conformitate cu cerințele clienților, în timp ce Vimetco Extrusion, filiala să, a investit într-o linie automată de ambalare pentru profilele din aluminiu extrudat pentru a crește competitivitatea.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!